Sari la conținut

Un caz la 500 de milioane: femeie cu două utere, a rămas însărcinată simultan – în fiecare dintre cele două

Jennifer Ashwood este o femeie din Cornwell, Marea Britanie, care nu doar că are două utere, ci a şi rămas însărcinată cu gemeni,  fiecare făt în câte un uter.

Jennifer reprezintă un caz la 500 de milioane  aşa că, atunci când gemenii – fetiţă şi băieţel -  au venit pe lume, la 34 de săptămâni, bucuria i-a fost cu atât mai mare!

“Să ai două utere este un lucru rar, dar să ai câte un ovul în fiecare, să fertilizeze în acelaşi timp şi să poţi naşte copii sănătoşi, asta e de-a dreptul incredibil”, a declarat una dintre îngrijitoarele lui Jennifer.

"Sunt două cavităţi uterine, separate de un singur col uterin. Orice altceva este la fel, cu două tuburi felopiane, unul pentru fiecare parte, fiecare cu un ovar", a explicat aceasta.

“În cazul lui Jennifer, a fost eliberat câte un ovul în fiecare uter, ambele au fost fertilizate şi ambele au rămas acolo”, a continuat ea.

Şi mai ciudat de atât este, însă, că Jennifer mai are acasă o fetiţă de 8 anişori. „Am 31 de ani, am mai născut o dată şi atunci nu a fost nimic curios. Crezi că ştii totul despre corpul tău, dar habar nu ai”, a declarat Jennifer.

Cum se explică existenţa uterului dublu (uter didilef)

La un fetus de sex femin, uterul este compus din două tuburi mici. Când fătul se dezvoltă, tuburile se unesc, în mod normal, pentru a forma un organ cavitar, mai mare numit uter. Uneori, totuși, acestea nu se unesc complet; în schimb fiecare dintre ele se dezvoltă ca o structură independentă. În această situație este vorba despre un uter didelf sau dublu .
 
Uterul dublu este rar întâlnit și deseori nu este diagnosticat. Procentul femeilor cu uter dublu este mai mare printre femeile cu antecedente de naștere prematură sau avort spontan. Tratamentul este necesar numai în cazul în care un uter dublu provoacă simptome sau complicații, cum ar fi durerile pelvine sau avorturile spontane repetate.

Unele femei au uter dublu și nu realizează acest lucru niciodată, nici măcar în timpul sarcinii sau după naștere. Fiecare cavitate dintr-un uter dublu deseori duce către propriul sau cervix. Unele femei cu uter dublu (didelf) au și vagin divizat sau dublu.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!