Sari la conținut

Recuperarea după naștere cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație

Sarcina și nașterea aduc schimbări radicale în viața fiecărei femei, iar aspectul corpului nu face excepție. Deși noul membru al familiei este prioritatea numărul 1, recuperarea după naștere rămâne extrem de importantă pentru menținerea optimismului la cote maxime. Dacă te confrunți cu: depozite de grăsime ”încăpățânate”, vergeturi, vase se sânge dilatate, diastază abdominală sau pete pigmentare, vestea bună vine din cabinetul  medicului estetician, unde silueta, fermitatea sânilor, precum și aspectul pielii pot fi recăpătate cu ajutorul procedurilor revoluționare.

Am stat de vorbă cu dr. Andrei Martin, medic estetician și director medical al Clinicilor Medispa, despre provocările cu care se confruntă proaspetele mămici la capitolul aspect și am aflat cum pot fi remediate principalele probleme de ordin estetic în perioada postnatală.

Când poate o proaspătă mămică să înceapă recuperarea post-partum într-o clinică de estetică și remodelare corporală?

Perioada optimă pentru începerea procedurilor estetice este, de obicei, la cel puțin 6 luni după naștere, dar acest termen depinde foarte mult de ritmul de recuperare al fiecărei femei și de tipul intervenției dorite. Un termen clar poate fi stabilit doar alături de medicul specialist.
Pe lângă consultația de specialitate, orice procedură estetică trebuie să înceapă cu măsurători precise ale componenței corporale, care vor dicta pașii următori de tratament și vor stabili cea mai bună soluție pentru fiecare pacientă în parte.
Există dispozitive de ultimă generație care monitorizează masa corporală cu indicator de grăsime viscerală, efectuând atât măsurători ce privesc întregul corp, cât și măsurători segmențiale. Recomand efectuarea măsurătorilor după încheierea perioadei de lactație, când corpul capătă proporții stabile.

Ce tratamente recomandați pentru eliminarea grăsimii acumulate în timpul sarcinii?

În ultimii ani, tehnologia medicală a reușit să creeze metode deosebit de eficiente de remodelare corporală, complet neinvazive. Un exemplu bun este echipamentul performant care combină radiofrecvența multipolară, câmpul electromagnetic și vacuumul pulsat, pentru a asigura rezultate excelente împotriva celulitei și pielii lipsite de tonus. Forma aparatului și designul suprafeței care intră în contact cu pielea permit terapeutului să acționeze precis și selectiv, pentru reducerea țesutului adipos de pe abdomen, fese, coapse sau brațe.

O altă tehnologie deosebit de eficientă în eliminarea grăsimii este Criolipoliza. Aceasta scade în mod gradual temperatura la nivelul subcutanat al grăsimii, până la -10 grade Celsius, și îngheață masa grasă. Temperaturile extrem de joase distrug celulele adipoase și nu afectează pielea sau muşchii. În final, aceste celule sunt eliminate natural, prin sistemul limfatic. Un tratament este capabil să distrugă 20-40% din celulele adipoase ale zonei vizate.De asemenea, tot pentru eliminarea kilogramelor în plus, se poate apela și la ședințe regulate de masaj si drenaj limfatic, care stimulează detoxifierea corpului și reducerea depunerilor de grăsime.

Ce presupune abdominoplastia și când este ea recomandată?

Abdominoplastia este o intervenție de ordin chirurgical ce urmărește îndepărtarea excesului de piele și grăsime din regiunea abdominală și întărirea musculaturii peretelui abdominal.

Candidatul ideal pentru abdominoplastie este o persoană aflată  într-o stare de sănătate și o formă bună, deranjată de excesul de grăsime și, mai ales, de piele, la nivelul abdomenului. Această situație apare cel mai frecvent după sarcină, ca urmare a întinderii mușchilor abdominali și a pielii mult peste punctul de revenire la normal.

Diastaza abdominală poate fi eliminată complet cu ajutorul abdominoplastiei?

Diastaza abdominală se produce prin separarea mușchilor drepți abdominali pe linia mediană, între ei rămânând o fascie. Diastaza poate fi eliminată numai dacă se apelează la o procedură de plicatură sau întărire a peretelui abdominal, ce poate fi realizată clasic sau laparoscopic. Abdominoplastia este eficientă în eliminarea excesului de piele și grăsime.

Pacientele pot avea atât diastază abdominală, cât și un exces de piele și grăsime. În urma discuției cu un chirurg plastician se va stabili în ce fel pot fi rezolvate aceste probleme, în cadrul unei singure intervenții sau separat.

Ce soluții există în cazul vergeturilor apărute după naștere?

Atunci cand vergeturile sunt încă de culoare roșie, inflamate, laserul vascular VBeam Perfecta reduce aspectul de roșeață și oprește inflamarea. Acesta nu doar că ameliorează aspectul inestic, dar oprește și progresia rupturii țesutului conjunctiv.

Pentru vergeturi albe, recomand terapia cu laser fracționat cu CO2, care permite chirurgului estetician sau dermatologului să efectueze proceduri asupra imperfecțiunilor de la nivelul pielii, eliminând straturile profunde ale pielii deteriorate și regenerând pielea sănătoasă. De asemenea, se poate asocia mezoterapia cu acid hialuronic, vitamine, minerale, aminoacizi, aplicata in mai multe sedinte.

Cum pot scăpa femeile care au născut recent de petele pigmentare?

Pentru ameliorarea melasmei, cele mai eficiente sunt tratamentele laser. Laserul fracţional cu CO2, spre exemplu, este unica tehnologie care permite reînnoirea blândă a pielii prin milioane de arii milimetrice de distrucţie tisulară. Există astfel posibilitatea să pătrundem suficient de profund în piele încât să eliminăm melasma. De obicei, pentru tratamentul hiperpigmentărilor sunt necesare o serie de 3-4 tratamente, la un interval de 4-6 săptămâni.

O altă opțiune de tratament este laserul Nd:YAG, cu o lungime de undă de 532nm sau 1064nm. Acesta pătrunde şi ţinteşte melanina din dermul profund, fiind astfel o opţiune viabilă pentru tratamentul melasmei.

Laserul Alexandrite, considerat standardul de aur al medicinii estetice, are o lungime de undă de 755nm, care e absorbită specific de melanină, fapt care îl face deosebit de eficient în tratamentul hiperpigmentărilor localizate şi al efelidelor (pistrui).

Cum se poate recăpăta fermitatea sânilor?

Multe femei optează pentru o intervențe de ridicare a sânilor după sarcină și alăptare pentru redefinirea conturului sânilor și pentru recăpătarea fermității. Procedura chirurgicală specifică se numește mastopexie și poate reda sânului forma și consistența de dinainte de sarcină. Mastopexia poate reduce, de asemenea, mărimea areolei mamare, (partea mai închisă la culoare ce înconjoară mamelonul).

De regulă, după sarcină sânii au dimensiuni mici și își pierd din volum. În acest caz, combinarea mastopexiei cu implanturi mamare este posibilă și chiar indicată, pentru rezultate optime.

La cât timp dupa naștere recomandați intervențiile asupra sânilor?

În general, intervențiile asupra sânilor sunt recomandate după 6 luni de la încetarea alăptării, precum și dupa revenirea la o greutate normală sau apropiată celei de dinaintea sarcinii. Trebuie să avem în vedere faptul că o nouă sarcină va produce modificări la nivelul sânilor.

Astfel, recomand intervențiile de tipul implanturilor mamare, ridicarea sânilor sau reducția mamară după ce pacienta decide că nu își mai dorește alte sarcini, pentru a putea beneficia de rezultatul unei intervenții cât mai mult timp.

Este posibilă alăptarea după implanturile mamare?

Da, femeile care au implanturi mamare pot alăpta fără niciun fel de problemă. Informațiile primite de la pacientă în cadrul consultației preoperatorii sunt extrem de importante în stabilirea tipului de incizie, locului de inserție, plasării și formei implantului, astfel încât producția și scurgerea laptelui să nu fie afectate.

Deseori, femeile însărcinate se confruntă cu pierderea părului. Cum poate fi remediată această problemă în recuperarea post-partum?

Una dintre cele mai moderne tehnici de bioregenerare celulară este tratamentul Cellenis PRP (Platelet Rich Plasma) sau, cum este ea cunoscută, “Terapia Vampir”.  Procedura presupune recoltarea unei cantități mici de sânge de la pacientă, includerea lui într-un compus biocompatibil, apoi injectarea în derm cu ajutorul unei seringi speciale.

Plasma conține 60 de factori de creștere capabili să stimuleze regenerarea celulelor, pe care îi avem depozitați în sânge. Astfel, proprietățile regeneratoare ale sângelui sunt folosite pentru creșterea imunității la nivelul scalpului și pentru stimularea creșterii părului.

Recomand tratamentul Cellenis PRP în cazul alopeciei, întrucât produsul injectat în derm este recoltat de la același pacient și va fi perfect biocompatibil. Rezultatele se observa la câteva luni de la începerea tratamentului, aceasta procedură fiind foarte apreciată de către pacienții clinicii noastre.

Sursa foto:Free pik

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!