Sari la conținut

“Ce a pățit pe față?” Interminabila noastră luptă cu eczema severă

“Așa fac bebelușii”, zise primul doctor, care ne-a recomandat hidrocortizon topic pentru 14 zile... la 5 luni ale pruncului.

Norocul meu că citisem câte ceva și știam că, oricât de rapid ar vindeca minunatul cortizon, doar bagă sub preș resturile nedorite; iar ele ies de acolo mai multe și mai urat mirositoare.

Uleiuri esențiale, cremă și mai așa și mai altfel, albastru de metilen, sâmbure de grapefruit - nu și nu! Trece și repare mai puternic decât a fost vreodată.
5 dermatologi mai târziu, 5 antibiograme și eczema e tot acolo.. mai mare, mai roșie, mai cu coji. Iar copilul crește, descoperă mânuțele și se scarpină mai mult și mai tare.

► Citeşte şi: Studiu: Copiii cu eczemă declanșată de alimente sunt predispuși la o viață plină de alergii

“Dar ce are în obraji?” e, probabil, întrebarea pe care am auzit-o cel mai frecvent în primul an de viață al copilului meu.
Și completarea: “așa a avut și copilul vecinei nepoatei bunicului meu...”. Știu, oamenii au cele mai bune intenții, doar că... nu merge!
De fiecare dată îmi deschid urechile cu o urmă de optimism, sperând să aflu răspunsul pe care îl caut de atâta timp! Și nu.. am citit și încercat de toate, NU MERGE!

Ce are, totuși, în obraji? E un afurisit de stafilococ auriu, care s-a așezat bine, merci, în obrajii copilului meu, cât ne-am luptat cu o dermatită atopică cauzată de alergii. Starea de alertă a anului 2020 ne-a făcut sa amânam vizita la alergolog atât de mult, încât, până ne-am făcut curaj să mergem, domnul cu pricina s-a asezat confortabil pe obrăjorii micuțului meu. Restul corpului e vindecat, rare episoadele de ușoară dermatită, dar obrajii... încă neajutorați!

Majoritatea pozelor din telefonul meu sunt cu obrajii azi mai frumoși ca ieri, mâine mai afectați ca azi. Fac poze, le salvez la favorite, le trimit nici eu nu mai știu cui, în speranța că îi vin de hac într-o zi. Sunt dimineți în care efectiv mi-a teamă să deschid jaluzelele, că nu știu ce s-a mai întâmplat peste noapte cu obrajii lui.

► Citeşte şi: Mihai Craiu, despre eczemele bebelușului și legătura cu vaccinurile

Acum suntem la a doua cură de antibiotic (prima a foat doar de 5 zile și se pare că nu a fost de ajuns). Am fugit de antibiotic ca de n***a, dar se pare că fără el nu scăpăm! Om scăpa cu el? Nici noi nu știm!

Între timp, dacă aveți soluții, aici sunt! Și încă mai am acel gram de entuziasm că va ajunge și la mine leacul minune!

Image via Cassandra Kostuch

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!