Sari la conținut

7 povești înduioșătoare ale familiilor care își întâlnesc pentru prima dată bebelușii născuți în timpul pandemiei

Odată ajunsă acasă cu bebelușul, toată lumea este dornică să întâlnească nou-născutul. În mod normal, familia extinsă vizitează bebelușul, însă în timpul pandemiei de COVID-19, vizitarea unui nou-născut nu este indicată, așa că unii părinți au fost nevoiți să devină creativi.

Păstrând regulile de distanțare socială și exersând prudența pentru a menține nou-născuții sănătoși, aceste familii împărtășesc modul în care și-au prezentat venirea pe lume a bebelușilor lor.

Tina DiFazio, Somerset, NJ

Tina DiFazio, în vârstă de 34 de ani și soțul ei Michael, 39 ani, au îmrepună un bebeluș, Ruby Evangeline, născut pe 23 aprilie. Cinici zile mai târziu, sora geamăn a Tinei, Kim, l-a văzut pentru prima dată pe bebeluș printr-o ușă glisantă de sticlă.
Când pandemia se va termina, ne dorm ca familiile noastre să-l țină în brațe pe puiul nostru, nu doar să-l privească prin geam, spune mămica.

► Citește și: Haz de necaz. Ilustrații amuzante din lupta cu COVID-19

Eileen Feliciano, Brooklyn, NY

Eileen Feliciano, în vârstă de 40 de ani, nu a reușit să-și vadă copilul decât după 20 de zile de la naștere. Bebelușul a fost născut prin operație de cezariană, cu ajutorul unei mame surogat. Mama ce a purtat în pântece copilul a intrat în insuficiență respiratorie și era suspecta de COVID-19.
În tot acest timp, Eileen și familia ei au stat în carantină. Întrucât unitatea de terapie intensivă neonatală a fost blocată, Eileen spune că: două zile nu am primit fotografii cu bebelușul, așa că habar nu aveam cum arată fiul nostru.

► Citește și: Un bebeluș de numai 3 săptămâni a fost externat, după ce a învins Noul Coronavirus

Nikeya Young, Crete, Illinois

Nikeya Young, în vârstă de 39 de ani, a născut gemenii Nalea Rionne și Nissi Regine pe 15 martie, cu aproape șase săptămâni mai devreme de data scadentă. După ce Nikeya a fost externată din spital 10 zile mai târziu din cauza preeclampsiei severe, iar bebelușii au mai fost ținuți la spital încă o săptămână în plus, soțul ei, Rodney, a suferit o urgență medicală și a fost nevoit să stea patru zile în spital, fără ca vizitatorilor să li se permită să-l vadă, din cauza restricțiilor de Coronavirus.

Emily Bernstein, Atlanta, GA

Înainte de nașterea bebelușului lui Emily și Peter Bernstein, familia lor a luat imediat măsuri extreme de carantină pentru a se asigura că îl pot întâlni pe nou-născut.
Începând cu jumătatea lunii martie, nu am mai mers nicăieri. Toate cumpărăturile le-am făcut online, așa că nu am fost nevoiți să mergem la magazin, spune Emily. Bunicii și mătușile au păstrat distanțarea socială, pentru a fi în siguranță cu toții.

► Citește și: Știri pozitive din familia noastră (VI)

Julianne Goodwin, Hendersonville, TN

Nu am știut sexul copilului pâna la nașterea lui, așa că am așteptat să dezvăluim familiei atunci când ne-am întors de la maternitate că avem un băiețel, spune Julianne. Suntem atât de binecuvântați că avem părinți care au decorat exteriorul casei noastre și ne-au așteptat atât de bucuroși atunci când ne-am întors acasă.

După ce cuplul l-a adus acasă pe bebelușul Graham, la trei zile după ce s-a născut, părinții lor au purtat măști și au stat la distanță de 2 m în afara casei, așteptând cu nerăbdare să afle dacă este nepot sau nepoțică.

Kelly Wheatley, Prosper, Texas

Kelly Wheatley, în vârstă de 35 de ani, a născut pe 28 aprilie cel de-al treilea copil al ei.
Mămica spune că soacra ei a stat în carantină timp de două săptămâni înainte de venirea pe lume a nepoțelului ei, astfel încât să-l poată vedea în momentul în care ajunge acasă, de la maternitate.

► Citește și: COVID-19: A ieșit din comă și și-a văzut copilul pentru prima dată după 12 zile

Kathleen Romas, Ontario, Canada

Kathleen Romas, a născut a doua fiică, Sofia, pe 16 aprilie.
Situația noastră este unică, deoarece în noiembrie, anul trecut, soțul meu a fost implicat într-un accident grav de mașină, iar acum este într-un spital de reabilitare. Din cauza pandemiei de Coronavirus, el este blocat în spital, fără să-i fie permise vizite.

Asistentele au fost extrem de susținătoare și au fost lângă Katheeln în această perioadă, făcând fotografii și ajutând-o să facă video-uri și să-l sune pe tatăl copilului cu apel video, pentru a-și putea vedea bebelușul.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!