Sari la conținut

COVID-19: A ieșit din comă și și-a văzut copilul pentru prima dată după 12 zile

Scene înduioșătoare s-au petrecut la un spital din New York. O mămică și-a văzut fiul la 12 zile după ce l-a adus pe lume, și asta pentru că nașterea a avut loc sub coma indusă. Motivul? Mămica fusese infectată cu COVID-19.

► Citește și: Studiu: Copiii născuți din mame cu Covid-19 sunt sănătoși. Bonus: anticorpii protectori se regăsesc la micuți

Yanira Soriano, în vârsta de 36 de ani, a întâmpinat dificultăți de respirație în săptămâna 34 de sarcină. Dupa testare, aceasta s-a dovedit a fi pozitivă pentru COVID-19, astfel că medicii au decis că are nevoie de comă indusă medical.

Micutul Walter a fost adus pe lume de urgență pe 3 aprilie, prin operație de cezariană. Deși testarea pentru COVID-19 i-a ieșit negativă, nu a putut fi văzut de mama lui decât 12 zile mai târziu.

► Citește și: Gravidă ucisă de Coronavirus. Bebelușul i-a fost salvat prin operație de cezariană

În majoritatea cazurilor, te trezești după ce ai născut și poți face imediat contact piele pe piele cu bebelușul, a spus dr. Benjamin Schwartz de la Southsie Hospital pentru ABC 7 News. Dar în acest context, deoarece mama era atât de bolnavă, a trebuie să fie pusă pe un ventilator și să adoarmă chiar înainte de nașterea copilului. Nu s-a trezit când a născut copilul, nu l-a auzit plângând și nici nu a avut ocazia să-l vadă imediat, a spus el.

Scwartz a numit această naștere un moment plin de mândrie, adaugând că este nevoie de foarte multe persoane și schimburi pentru a oferi nivelul de îngrijire de care avea nevoie această pacientă.

► Citește și: Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19
 

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!