Sari la conținut

8 lucruri importante pe care trebuie să le iei când pleci cu bebe în vacanță

După ce am născut, prima grijă importantă a fost să cumpărăm portbagaj suplimentar, deși la sedan-ul nostru avem oricum un portbagaj imens. Doar că deh, eram familie deja de 4 persoane. Care chiar și până la colțul străzii plecăm cu ceva bagaje, pentru toate potențialele situații de necesitate și urgență pe care mami le identificase. Vorba aia, ISU și alte departamente de urgență sunt mici copii pe lângă o mamă cu 2 prunci, care vede în avans toate nenorocirile și vrea să fie pregătită cu simulări pentru toate. Din experiență însă, sunt 8 lucruri importante pe care trebuie să le iei atunci când pleci cu bebe în vacanță.

Gata de vacanță sau de naștere?

Am născut în plină vară, la final de iulie. Toată lumea în jurul meu pleca undeva, în vacanță – prieteni, familie, copiii în tabără. Eu mă pregăteam de câteva zile în spital, ca să o aduc pe Măriuca pe lumea asta mare și frumoasă. Normal că suspinam de fiecare dată când deschideam Facebook-ul și vedeam poze cu oameni fericiți și relaxați, cu femei slabe și bronzate, cu piticuți bălăciți în apa nu știu cărei mări. În timp ce eu abia îmi întorceam cele 25 de kg de pe o parte pe alta a patului, făceam ordine a 30-a oară în dulapuri, îmi studiam tristă costumele de baie și o împăcam pe Blondă cu promisiuni de vacanță din toamnă, după ce apare și surioara ei pe lume. Cam așa am trecut noi toți peste vară, cu vise și planuri de vacanță și comandă de portbagaj suplimentar. Fiecare acțiuni din folder-ul Vacanță mă aducea și pe mine mai aproape de autostrăzi și păduri, dar și pe copila mică și blondă, care nu știa ce să mai ceară: să vină mai repede soră-sa pe lumea asta sau să plecăm în vacanță. Nu e de mirare pentru o familie obișnuită să bată cărări și autostrăzi, în țară și afară….

Cred că eram mai pregătiți de vacanță în iulie decât de naștere.

Voi cât de repede, după apariția bebelușului, ați plecat în prima vacanță?

Prima plecare cu bebelușul – lucruri importante pe care să lei cu tine:

Cu o lună înainte de a veni bebe pe lume, toată casa era reconfigurată, locul bebelușului pregătit, iar planurile de vacanță se tot țeseau și ele. Tatăl copiilor, care cunoaște pofta mea de călătorii, nici nu se opunea, dar nici nu prea confirma. Își zicea pesemne, în sinea lui, că mă voi calma singură, după venirea Măriucăi. Ca să vedeți, nici vorbă. Nu numai că nu m-am calmat, dar mi s-a și oferit ocazia să plecăm, cam pe la 3 săptămâni după naștere. Blonda tocmai fusese luată pe sus de bunicii paterni și dusă la Sinaia, dar la întoarcere trebuia să o ia cineva, altminteri, bunicii ar fi trebuit să facă un ocol prea mare prin București.

Așa că prima plecare cu bebe a fost de o zi.

Așadar, pentru prima plecare, din cele 8 lucruri importante de luat când pleci cu bebe în vacanță am luat așa:

(...)

Citeşte mai ult pe florinabadea.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!