Sari la conținut

8 lucruri pe care mi-aș fi dorit să le fac cu bebelușul meu

Nimic nu se compară cu a avea un bebeluș, mai ales că el nu rămâne mic pentru mult timp. Acum, când copiii sunt mari, există câteva lucruri pe care mi le-aș fi dorit să le fac, dacă m-aș întoarce în timp.

Dacă ești mămică de bebeluș, poate ai vrea să iei în considerare următoarele sfaturi:

Tabloul cu piciorul de bebeluș

Deja îmi imaginez piciorușele bebelușului înghesuite în mâinile tatălui lui. Simt cum inima mi se topește! Mi-aș dori să am fotografii drăguțe cu ele.

Poze în același loc, dar în luni sau ani diferiți

Poți folosi un urs de pluș imens pentru poze, iar bebelinul tău să stea lângă el. Așa poți vedea exact cât de repede crește puiul tău, dacă îl pozezi constant, la un inverval regulat de timp.

► Citește și: Când mămicile descriu mirosul minunat al bebelușilor lor

Joaca din cadă

Bebelușii par să aibă nevoie mereu de băițe, mai ales dacă încep să se joace cu mâncarea. Însă timpul petrecut în cadă poate fi distractiv! Nu există nimic mai drăguț decât un bebeluș care stropește apă și se bălăcește ca o rățușcă. Dar, în graba noastră de mămici, uităm să ne bucurăm de momentele frumoase și ne grăbim să spălăm bebelușul, să-l hrănim, să-l îmbrăcăm și să-l băgăm la culcare. Fă-ți timp pentru puiul tău, mami. Jucați-vă împreună!

Costumele drăgălașe de Halloween

Halloween-ul nu este sărbătoarea noastră, dar unii dintre noi se distrează îmbrăcându-se în costume amuzante. Mi-aș fi dorit să îmi îmbrac și eu bebelușul în astfel de costume și să-l pozez.

► Citește și: Viaţa de mamă: De ce nu mi-a spus nimeni cât de minunat e să fii mamă?

Baloane de săpun

Bebelușii adoră baloanele de săpun. Zâmbesc și se distrează în timp ce încearcă să le prindă în mânuțe.

Mămica din fotografii

Când se naște copilul, majoritatea imaginilor sunt cu el, astfel încât bebelușul este în centrul atenției și apare în toate pozele. Fă o poză cu puiul tău astăzi, mami. Peste câțiva ani ți-ai fi dorit să apari și tu în imagini, lângă el.

► Citește și: Nu sunt pregătită să te văd cum crești...

Lasă-i pe ceilalți să preia frâiele

Am fost genul de mamă căreia i-a plăcut să dețină controlul în ceea ce privește creșterea copilului. M-am simțit de parcă aș fi fost singura persoană care ar fi putut să aibă grijă de el. Niciodată nu m-am gândit să-mi iau un babysitter când puiul meu era mic, dar ar fi trebuit să-i las și pe ceilalți să aibă grijă de micuțul meu și să petreacă mai mult timp cu el.

Mai multă afecțiune și mai mulți pupici

Cu toate activitățile zilnice de proaspătă mămică, parcă uiți să te mai bucuri de puiul tău. Îmbrățișează-ți acum minunea, mami! Oferă-i pupici pe obrăjorii moi. El nu va mai fi bebeluș din nou.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!