Sari la conținut

Activităţi pentru bebeluşi de la 0 la 3 luni

Bebeluşii care nu au încă 3 luni sunt atât de mici! Ce activităţi ai putea avea cu ei? 

Este adevărat că încă nu stă în funduleţ, că nu apucă prea bine obiectele şi mişcările mâinilor arată încă dezordonat, dar asta nu înseamnă că nu vă puteţi juca împreună. Mai ales că joacă este cel mai bun mod de a stimula dezvoltarea copilului, atât din punct de vedere fizic cât şi intelectual. În plus şi tu ca părinte ajungi să îţi cunoşti copilul mult mai bine şi să întăreşti legăturile de ataşament pe care le aveţi. 

Uite ce activităţi puteţi avea şi în ce mod ajuta ele la dezvoltarea copilului:

Ascultatul

Vorbeşte sau canta-i copilului folosind un alt ton decât cel uzual – vorbeşte mai melodios şi, în acelaşi timp, un pic mai ascuţit. Urmăreşte-i expresia feţei pentru a vedea cum reacţionează copilul la diferite sunete.

Acest joc îl va ajuta să îşi dezvolte limbajul.

Urmăritul

Ia o jucărie colorată, să zicem o mingiuţă din pluş şi pune-o în fata bebeluşului. Asigură-te că acesta o priveşte, dacă nu o face scutur-o încet, ca să-i atragi atenţia. Apoi mut-o încet dintr-o parte în alta şi încurajează copilul să o urmărească cu privirea. 

Acest joc îl va ajuta să îşi dezvolte capacitatea vizuală.

Dansat

Pune o melodie care îţi face plăcere, ia bebeluşul în braţe, având grijă să fie bine susţinut, şi apoi dansează.

Acest joc îl va învăţa să asculte, îl va îndemna să îi placă muzica şi va creşte şi mai mult apropierea dintre părinte şi copil, ceea ce este esenţial pentru dezvoltarea bebeluşului. 

Cântatul

Data viitoare când bebeluşul este supărat sau nu vrea să adoarmă deşi este obosit începe să îi cânţi bebeluşului. Chiar dacă nu îţi aminteşti bine cuvintele nu este foarte important, poţi inventa tu unele pe loc.

Acest lucru îl va ajuta pe copil să înveţe să asculte şi, în acelaşi timp, să îşi tempereze stările emoţionale negative.

În oglindă

Ai nevoie de o oglindă specială pentru bebeluşi. Pune-o în fata bebeluşului şi întreabă cine este acolo. Fă acelaşi lucru şi pentru tine sau pentru alte jucării.

Acest joc ajuta la dezvoltarea socială, emoţională şi vizuală.

Tu cum te joci cu bebeluşul tău?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!