Sari la conținut

Adevăratul motiv pentru care copiii vor legănați

Recunosc din prima că mi s-a părut amuzant să pun titlul ăsta, din simplu motiv că tot văd în ultima vreme o mulțime de adevărate motive pentru care se întâmplă ceva, orice. Așadar, dragi părinți, adevăratul motiv pentru care copiii vor să fie legănați este cel pe care îl știm cu toții: asta îi liniștește.

Copiii care vor să fie legănați nu-s nici răsfățați, nici șantajiști, nici în vreun alt fel negativ de care tindem noi să-i bănuim. Ei vor să fie legănați din cel mai firesc și natural motiv cu putință. Așa știu ei că trebuie să fie.

Primele nouă luni de existență ale copilului nostru, primele cele mai bune luni, adică acelea din burta mamei, au fost cele în care în permanență a fost legănat. Noi toate știm că, în timpul sarcinii, când noi ne mișcăm copiii noștri sunt liniștiți, dorm cel mai bine. Îmi amintesc de zilele în care umblam mai mult, zile în care Sophie era atât de liniștită că uneori chiar mă îngrijoram. În schimb, în momentul în care mă culcam și eu, dă-i cu dans și bătăi din picioare. Era un adevărat party la mine în burtă. Și, de cele mai multe ori, mă amuza să văd cum împinge cu mânuțele și piciorușele. Asta dacă nu-mi dădea vreuna la ficați, de nu mă vedeam.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!