Sari la conținut

Afinele în alimentația copilului

Din fericire, a început şi la noi să se răspândească din ce în ce mai tare consumul de afine şi după ce am mâncat noi pentru diverse cure de detoxifiere, acum vine şi rândul copiilor. Şi ei beneficiază din plin de acest aliment, întrucât calităţile sale cu adevărat extraordinare ajuta la creşterea imunităţii: au multă Vitamina C şi Vitamina A, conţin fier, magneziu şi calciu.

Când şi cum le putem da afine?

Deşi nu există un consens, s-a ajuns la o cale de mijloc - 8-9 luni ar fi vârsta indicată pentru a încerca să dai afine copilului. De ce nu de la 6 luni? Pentru că este posibil să ducă la diaree. Şi pentru că au potenţial alergen, dar nedovedit în vreun fel. De ce mai devreme de un an? Pentru că afinele sunt extraordinare şi ar fi păcat să îl lipsim pe copil de acest aliment care creşte, în mod natural, imunitatea.

 Ce fel de afine să alegi?

Preferabil afine bio sau afine de pădure sau afine crescute în curte la ţară, pentru că altfel este posibil să conţină mult prea multe pesticide.

Altfel, nu există interdicţii sau recomandări prea multe: cumpăra fructe tari, sănătoase, fără pete. Afinele de la noi sunt de culoare foarte închisă, apropiată de cea a vinetelor şi este recomandat să le alegi pe cele care arată aşa.

 Cum poţi sevi afinele?

La început nu le vei putea da ca atare, copiii se pot îneca extrem de uşor cu ele. Aşa că le poţi face suc împreună cu alte fructe sau pur şi simplu cu apă.

Un alt mod de a le servi este împreună cu o linguriţă cu miere, cam cum se serveşte catina cu miere. Puteţi face asta începând cu un an jumătate.

Tu preciezi foarte tare afinele în iaurt şi poţi învăţa şi copilul cu aceste gusturi. Aşteaptă însă, mai bine, să treacă peste un an de zile pentru acest mod de a servi.

Dacă sunteţi gurmanzi, atunci puteţi lua în calcul să preparaţi sos de afine, că o modalitate de a da savoare felurilor principale de mâncare.

Tips: ca să ai afine tot timpul anului le poţi pune la congelator, în punguliţe separate, cât să mănânci la o porţie şi dezgheţi, în timp, câte ai nevoie.

Iată câteva rețete cu afine pe care le poți pregăti prichindelului tău:

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!