Sari la conținut

Bebelușii pot lua salmonella din hrana animalelor de companie, avertizează FDA

Două agenții federale de sănătate investighează un focar de salmonella, care are legătură cu hrana pentru câini. Șapte persoane din SUA au fost infectate, aproape toate dintre ele fiind bebeluși.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrele de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) din SUA au emis o alertă de sănătate prin care sfătuiește oamenii ce trebuie să facă pentru a evita infectarea cu salmonella.

Șase din cele șapte cazuri de salmonella au implicat copii cu vârsta de 1 an sau mai mici, a remarcat FDA. Cinci dintre cazuri au raportat că bebelușii au fost expuși la câini și trei dintre ele au raportat că au hrănit animalele de companie. O persoană a fost internată în spital, însă nu au fost raportate decese.

Conform alertei CDC, cei care s-au îmbolnăvit au fost infectați prin atingerea hranei contaminate și a bolurilor cu mâncare pentru câini sau prin atingerea câinilor care au fost hrăniți cu hrană contaminată. Tulpina implicată în focar, Salmonella kiambu, a fost descoperită în alimentele pentru animale de companie în timpul testelor de rutină, a spus CDC.

Potrivit CDC, bacteria salmonella infectează 1,35 milioane de americani în fiecare an, mai ales prin consumul de alimente sau apă contaminată. Simptomele comune includ diaree, febră și crampe stomacale.

Deși simptomele tind să se rezolve de la sine, peste 26.000 de cazuri duc la spitalizare la nivel național în fiecare an.

Sugarii sunt mai susceptibili de a dezvolta o infecție severă cu salmonella, deoarece sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare, a remarcat CDC.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!