Sari la conținut

Bebelușul de 2 luni – singurele progrese care contează cu adevărat

Așa cum am menționat și în articolul Bebelușul de 1 lună – singurele progrese care contează cu adevărat, etapele de dezvoltare nu sunt la fel pentru toți nou-născuții.

Imediat ce bebelușul tău a împlinit 2 luni, mișcările lui vor începe să fie mult mai bine coordonate de sistemul lui nervos.
Din această cauză, etapele de dezvoltare a bebelușului de 2 luni sunt concentrate pe modul în care el se mișcă și răspunde la stimulii din jurul lui. Și pentru că părinții fac parte din mediul bebelușului, multe repere sunt legate de modul în care puii reacționează în relația cu părinții lor.

Progresele bebelușului de două luni – ridicarea capului în timp ce stă pe burtă

Bebelușii trebuie să stea pe spate când dorm, însă atunci când sunt treji, au oportunitatea de a-și exersa abilitățile de mobilitate a capului și a gâtului în timp ce stau pe burtică. Acest lucru îl ajută să-și dezvolte mușchii gâtului și brațele.

► Citește și: Limbajul corpului la bebeluși: Ce încearcă puiul tău să-ți comunice

La 2 luni, bebelușul ar trebui să-și poată ridica capul când stă pe burtică și să se uite în jur.

Când ar trebui să fie un motiv de îngrijorare?

Când copiii de 2 luni nu sunt capabili să-și ridice capul, ar trebui să existe o problemă. Dar mai există și varianta că bebelușii, la fel ca noi toți ceilalți, mai obosesc din când în când. Uneori, pur și simplu durează mai mult până ca musculatura să se întărească și să se dezvolte, mai ales dacă este vorba despre un copil care s-a născut prematur. Cu toate acestea, dacă bebelușul pare letargic sau are membrele rigide, ar trebui să fie văzut de medicul pediatru.

► Citește și: Bebelușul la 0-3 luni. O multitudine de cuceriri

Progresele bebelușului de două luni – dezvoltarea personalității

Bebelușul tău de 2 luni va începe să zâmbească și să reacționeze atunci când îi vorbești. Personalitatea copilului se dezvoltă și în funcție de cât de des părintele interacționează cu el, așa că tot ceea ce trebuie să faci este să-i vorbești copilului, să te joci cu el și să-i zâmbești mereu. Vei primi garantat înapoi un zâmbet care îți va înmuia sufletul.

Când ar trebui să fie un motiv de îngrijorare?

Unii bebeluși au un temperament foarte liniștit. Alți bebeluși pot fi agitați din cauza colicilor. Așadar, motivul de îngrijorare apare atunci când bebelușul nu urmărește un anume obiect sau nu interacționează cu părinții. Același lucru este valabil și dacă nu reacționează la vocea unui părinte sau la zgomotele puternice. Acestea ar putea fi semne ale unor probleme neurologice.

► Citește și: Dezvoltarea bebelușului. Când începe să zâmbească?

La vârsta de 2 luni, bebelușul ar trebui să poată să zâmbească, dar nu este o regulă. Unii bebeluși nu pot zâmbi atât de ușor. Asta nu înseamnă că bebelușul care nu zâmbește ar putea avea vreo problemă. În plus, bebelușii care au colici pot fi mai puțin zâmbăreți.

De asemenea, bebelușul care nu are părinți care să îi zâmbească foarte des, nu le poate răspunde acestora cu zâmbete.

Nu te îngrijora, bebelușul tău o să-ți zâmbească în curând și-ți va arăta gingia în toată splendoarea sa.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!