Sari la conținut

Bebelușul de 4 luni – singurele progrese care contează cu adevărat

Fiecare bebeluș are modul lui individual de dezvoltare. Unii bebeluși se dezvoltă mai rapid, alți bebeluși se dezvoltă mai lent, însă, în cele din urmă rezultatele sunt aceleași.

Cei mai mulți dintre părinți se stresează în această perioadă de dezvoltare a bebelușului, însă ar trebui să țină cont și să se concentreze asupra celor două momente de dezvoltare care contează cu adevărat: modalitățile de comunicare ale bebelușului și comunicarea lor cu bebelușul.

În cea de-a patra lună de viață, copilul tău începe să-și dea seama cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă în jurul lui. Abia acum începe să experimenteze , să învețe despre lumea din jur, iar tu trebuie să-i fii alături și să te asiguri că știi despre descoperirile lui.

► Citește și: Dezvoltarea bebelușului de la 4 la 12 luni. Cum poți ajuta

Cel mai important progres în viața bebelușului de 4 luni este comunicarea. Deși nu are capacitatea de a vorbi, el va încerca tot timpul să-ți transmită mesaje prin mișcările corpului, gângurit, râsete sau chiar plânsete.

Comunicarea cu bebelușul este mult mai subtilă decât îți poți imagina. În absența capacității de limbaj, copilul trebuie să se bazeze pe abilitățile pe care le are pentru a încerca să-ți atragă atenția. Care sunt aceste abilități? Va începe să plângă, să râdă, să chicotească, să aibă mimici diferite și să te privească.

Aceste metode de comunicare nu sunt întotdeauna plăcute. La urma urmei, nu vrei să ridici jucăria ce a picat pe jos de nenumărate ori, iar plânsul bebelușului nu este niciodată distractiv. Dar aceste comportament sunt importante deoarece acestea semnalează că puiul tău a dezvoltat anumite abilități.

Zâmbind la tine pentru a te determina să zâmbești înapoi înseamnă că devine conștient de persoana lui.

► Citește și: Bebelușul la 3-6 luni. O mare de stimuli

Aruncarea obiectelor pentru a te face pe tine să le ridici înseamnă că înțelege cauza și efectul. A-ți privi fața și a-ți asculta vocea înainte de a-ți răspunde înseamnă că începe să-ți înțeleagă emoțiile.

Este foarte important să comunici în fiecare zi cu bebelușul. Deși nu îți poate răspunde prin cuvinte, o să primești la schimb zâmbete sau chiar râsete în hohote.

Ține conversația activă cu bebelușul. Chiar dacă repeți cu mare entuziasm gângurelile micuțului tău sau dacă alegi să-i transmiți tu câteva cuvinte, este necesar să nu lași încercările de comunicare fără răspuns.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!