Sari la conținut

Care sunt costurile pentru un bebeluș – Calculator online

Așteptarea unui bebeluș este plină de entuziasm și bucurie, dar poate fi și copleșitoare din punct de vedere financiar dacă nu te pregătești din timp. Un mic bebeluș va aduce schimbări majore dar și cheltuieli mari. E greu să îți faci bugetul pentru un bebeluș în primul an. Toate sunt scumpe și multe dintre ele, mai mult decât necesare. Cine știe, poate în curând vor veni băncile în ajutorul nostru cu un credit pentru nou născuți.

Care sunt costurile pentru un bebeluș în primul an de viață și unde se vor duce banii?

Am creat un calculator (pe care îl găsiți mai jos) cu care mi-am dorit să vin în ajutorul vostru cu toate lucrurile de care ar putea avea nevoie un bebeluș. Unele sunt opționale (pentru cine și le dorește), o parte din ele nici eu nu le-am luat. Calculatorul are două segmente. În primul segment se află cheltuielile fixe pe care o să le faceți înainte de a veni bebelușul, iar în al doilea segment sunt cheltuielile lunare.

Aceste cheltuieli sunt orientative și trebuie să țineți cont și de alte aspecte pe care le considerați relevante pentru situația voastră. Nu uitați că pe lângă costuri pot interveni și reduceri de buget (cum ar fi în cazul în care rămâneți acasă prenatal). Aveți grijă și la fluxul monetar (cash flow) pentru a nu fi surprinși când veți afla că primele indemnizații vin după 2 luni de când ați depus dosarul la stat. Așa că luați-le din timp pe toate și veți trece cu bine peste această perioadă.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!