Sari la conținut

Cele mai importante 5 sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului

Tocmai ai devenit mămică și cauți cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea puiului tău, în ceea ce privește somnul și hrănirea lui?

Iată câteva sfaturi importante, pentru a-i asigura micuțului tău îngrijirea necesară, în prima lună de viață:

Hrănește-l frecvent

Nou-născuții trebuie să fie hrăniți de mai multe ori pe zi. Nou-născutul ar trebui hrănit de cel puțin șase ori pe zi. Dacă îți alăptezi bebelușul, el poate avea în jur de 12 sesiuni de alăptare pe zi. Nu încerca să stabilești un program de hrănire, deoarece bebelușul este imprevizibil în ceea ce privește somnul și hrănirea.

► Citește și: 8 greșeli pe care le facem cu nou-născuții

Urmărește-i indiciile de somn ale nou-născutului și lasă-l să doarmă

Îngrijirea nou-născutului implică și înțelegerea tiparelor de somn ale acestuia. Orele de somn ale bebelușului de o lună sunt incerte și micuțul poate avea tendința de a adormi la orice oră din zi. Fii atentă la indiciile de somn ale bebelușului și lasă-l să doarmă. Majoritatea bebelușilor tind să adoarmă imediat după sesiunea de hrănire.

Joacă-te și interacționează cu bebelușul

Interacționează cu puiul tău ori de câte ori este treaz. Pune-i muzică, strigă-l pe nume și atrage-i atenția. Folosește jucării colorate care scot sunete și joacă-te cu micuțul tău.

► Citește și: Cât de des ar trebui să spălăm nou-născutul?

Oferă-i siguranță nou-născutului

Așează copilul într-un loc sigur din camera, departe de fereastră, praf sau alte elemente care i-ar putea dăuna bebelușului. Ori de câte ori copilul se află în căruț, folosește hamul de siguranță. De asemenea, evită să ții copilul într-un singur braț, deoarece este prea mic pentru a-și susține gâtul. Folosește ambele mâini pentru a ține micuțul în brațe.

Oferă-i îngrijire medicală

Bebelușul ar trebui să primeasă prima imunizare în termen de o lună de la naștere. Așadar, verifică ce vaccinuri ar trebui să-i faci bebelușului. Spală-te pe mâini de fiecare dată când atingi bebelușul, în special în sezonul de gripă. Nou-născuții nu au încă un sistem imunitar puternic, așa că se pot îmbolnăvi ușor.

► Citește și: Cum citim cele 4 comportamente ale nou-născuților, mai puțin cunoscute?
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!