Sari la conținut

8 greșeli pe care le facem cu nou-născuții

A fi proaspăt părinte este un lucru dificil chiar și pentru cei mai pregătiți dintre noi, iar primele săptămâni de viață ale bebelușului sunt de fapt săptămânile în care părinții debutanți fac o mulțime de greșeli.

Cel mai probabil și voi ați făcut o parte dintre ele, dar cel puțin veți ști ce aveți de făcut când va apărea cel de-al doilea copil.

Nu nimerești mereu unghia cu unghiera

Îți va lua ceva timp până te vei obișnui să-i tai doar unghiile bebelușului și să nu-i ciupești pielea. El va plânge câteva minute, dar tu vei continua să plângi ore în șir.

► Citește și: 5 sfaturi utile pentru îngrijirea bebelușului de o lună

Lași bebelușul singur pe canapea, chiar și pentru o secundă

Ești absolut sigură că bebelușul tău nu a învățat încă să se rostogolească până când nu l-ai lăsat singur pe canapea câteva momente, iar când ai venit să-l verifici, l-ai găsit pe podea. În astfel de momente este important să vezi dacă micuțul nu are leziuni cerebrale.

Ai rămas fără șervețele umede pentru bebeluși

Șervețelele umede nu trebuie să-ți lipsească niciodată din geantă. Nu știi când trebuie să-i schimbi scutecelul bebelușului și ai neapărată nevoie de servețele umede.

► Citește și: Trucuri pentru a face față vieții epuizante de proaspătă mămică

Te urci la volan fără a fixa scaunul auto al bebelușului

Ai putea jura că ai verificat scaunul înainte de a pleca, dar când ajungi acasă îți dai seama că bebelușul a mers tot drumul fără a-i fi fixat scaunul. Lucrul acesta te îngrozește teribil.

Iei și bebelușul cu tine la restaurant

Când erai însărcinată, ai promis că nu-ți vei lăsa niciodată bebelușul singur, așa că îl iei și pe el când ieși cu soțul tău, gândindu-te că micuțul va dormi liniștit în căruț, în timp ce voi luați cina. În schimb, cel mai probabil îți vei petrece timpul liniștind bebelușul, uitând complet de cină. Data viitoare mergeți la McDrive, nu?

► Citește și: Bebelușul în al patrulea trimestru de sarcină

Plănuiești să-ți bei dimineața cafeaua cu prietenele

Nu te schimbi de pijamale până la prânz. Ce te face să crezi că la ora 12 vei putea savura cafeaua, în oraș, cu fetele? Poate le convingi pe ele să vină la tine acasă. Asta pare mult mai realist!

Ieși din casă fără comprese pentru sâni

Există așa de multe lucruri pe care trebuie să le iei cu tine când ieși afară cu bebelușul, încât sigur uiți de compresele pentru sâni. Abia când te uiți în jos și vezi bluza umedă îți aduci aminte de comprese.

► Citește și: 18 mesaje de la bebe, care te vor ajuta să îl înțelegi mai bine

Pipi fix în ochi

Ai un băiețel? Așteaptă-te să primești pipi în ochi de fiecare dată când îi schimbi scutecelul.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!