Sari la conținut

5 sfaturi utile pentru îngrijirea bebelușului de o lună

Nou-născuții au nevoie de îngrijire sporită, hrănire frecventă și mult somn. Tiparul de somn al nou-născutului este incert, așa că mulți bebeluși tind să doarmă în timpul zilei și să rămână treji în timpul nopții.

Iată câteva sfaturi importante pentru îngrijirea bebelușului de o lună, care te vor ajuta să hrănești nou-născutul în mod corespunzător și să-l menții sănătos.

Hrănește-l frecvent

Nou-născuții trebuie să fie hrăniți de cel puțin șase ori pe zi. Nu încerca să controlezi orele de hrănire, deoarece bebelușul are un program imprevizibil de somn și hrănire, mai ales dacă este alăptat la cerere.

► Citește și: Tot ce trebuie să știi despre înfășarea bebelușului

Înțelege-i indiciile de somn și lasă-l să doarmă

Momentele de somn ale bebelușului de o lună sunt incerte, iar el tinde să doarmă la orice oră din zi. Așa că lasă-l să-și facă orele de somn. Majoritatea bebelușilor tind să doarmă la scurt timp după ce au fost hrăniți. Așează bebelușul în pătuț după ce îl hrănești, însă nu încerca să-i controlezi programul de somn.

► Citește și: 5 motive întemeiate pentru a amâna prima băiță a nou-născutului

Joacă-te și interacționează cu el

Interacționează cu bebelușul ori de câte ori este treaz. Strigă-l pe nume, pune-i muzică și încearcă să-i atragi atenția. Lasă-l să stea pe burtă, sub supravegherea ta, deoarece îl ajută să-și dezvolte partea superioară a corpului și a gâtului. Asigură-te că bebelușul stă pentru puțin timp pe burtică, deoarece este prea mic pentru a sta pentru mult timp în această poziție.

► Citește și: Scurt ghid de îngrijire a bebelușului, din primele zile de viață

Oferă-i siguranță

Așează pătuțul într-un loc sigur din cameră, departe de fereastră, astfel încât ploaia sau praful să nu-i facă rău bebelușului. De asemenea, evită să așezi jucării sau alte obiecte în pătuțul copilului. Evită să ții bebelușul într-un singur braț, deoarece este prea mic pentru a-și susține gâtul.

► Citește și: Venirea bebelușului de la maternitate, acasă – cum te descurci în primele 24 de ore, după ce ajungi cu nou-născutul acasă

Oferă-i siguranță medicală

Bebelușul trebuie să primească prima imunizare în termen de o lună, de la naștere. Deci, trebuie să verifici ce vaccinuri trebuie să-i faci micuțului. Evită ca bebelușul să intre în contact cu orice persoană infectată sau nesănătoasă, deoarece poate face bebelușul vulnerabil la o infecție contagioasă. Spală-te pe mâini de fiecare dată când atingi nou-născutul.

► Citește și: Te rog, ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!