Sari la conținut

Trucuri pentru a face față vieții epuizante de proaspătă mămică

Viața cu un nou-născut nu este tocmai ușoară, dar există câteva trucuri pe care ai putea să le încerci, să-ți ușurezi munca.

Iată despre ce este vorba:

Pernele pentru alăptare

Pernele pentru alăptare nu sunt bune doar pentru poziționarea bebelușului atunci când îl hrănești la sân, dar sunt bune și pentru suportul pentru incizia în urma operației de cezariană.

► Citește și: Venirea bebelușului de la maternitate, acasă – cum te descurci în primele 24 de ore, după ce ajungi cu nou-născutul acasă

Citește totul cu voce tare

Nou-născutul tău se liniștește doar când îți aude vocea? Nu trebuie să-i citești cărți pentru copii, deoarece este încă prea mic, dar poți să citești cu voce tare orice îți este la îndemână, chiar și factura la electricitate sau lista de cumpărături.

► Citește și: Fotograful povestește: întâmplarea amuzantă pe care numai proaspeții părinți o înțeleg

Pune-ți la îndemână o mică gustare și o sticlă de apă, în locurile în care mergi să-ți alăptezi bebelușul

Păstrează pe lângă tine fructe, batoane proteice, apă, ciocolată, cremă de mâini, balsam de buze, servețele umede și poate chiar și o carte sau o revistă. Nu știi niciodată cât durează hrănirea bebelușului.

Depozitează eficient laptele matern

Depozitează și organizează recipientele cu lapte matern în frigider sau în congelator. Dacă ești nevoită să mergi zilnic la birou, depozitează laptele îmediat cum ajungi acasă.

► Citește și: 5 lucruri importante despre îngrijirea unui nou născut

Pregătește de seara laptele formulă

Cine vrea să se ridice din pat, în mijlocul nopții, pentru a hrăni bebelușul? Nimeni! Înainte de culcare, pregătește recipentul cu lapte formulă, astfel încât să-i fie suficient bebelușul întreaga noapte. Reține însă că, laptele formulă preamestecat este valabil doar 24 de ore.

Nu ai timp pentru duș? Nicio problemă!

Dușurile par a fi un lux pentru proaspetele mămici, așa că poți investi într-un șampon uscat. Dacă nu ai timp pentru a face un duș, folosește servețele umede și niște scrub și vei fi curată în mai puțin de un minut. O să ai parte și de băi lungi și relaxante în curând, mami!

► Citește și: Câteva lucruri pe care trebuie să le știi, despre primul an cu nou născutul

Urmărește etapele bebelușului într-un calendar lunar

Ia-ți un calendar lunar și notează etapele prin care trece copilul. Este un organizator excelent pentru primul an de viață al bebelușului și este o modalitate foarte bună pentru a urmări sănătatea și obiceiurile alimentare ale copilului.

► Citește și: Unde te grăbești? Mai ține-l în brațe puțin

Fă multe poze

În fiecare zi. În fiecare moment. Bebelușul tău va crește rapid și o să-ți pară rău că nu l-ai fotografiat îndeajuns.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!