Sari la conținut

Conopida – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Conopida este o legumă versatilă care conține multe vitamine și minerale, ceea ce o face un aliment ideal pentru începerea diversificării la bebeluși. Se poate servi la cuptor, la abur sau sub formă de piure.

Conopida la bebeluși. Când pot mânca bebelușii conopidă?

Bebelușii pot mânca conopidă de la vârsta de șase luni. Conopida poate fi unul dintre primele alimente solide pentru bebeluși..

Conopida la bebeluși. Valorile nutriționale ale conopidei

Conopida conține mai mulți micronutrienți vitali, precum vitaminele C și K și minerale, cum ar fi calciu, fier, potasiu și magneziu.

Conopida la bebeluși. Beneficiile consumului de conopidă

Consumul de conopida are o mulțime de beneficii, precum:

Conopida previne durerile de stomac

Conopida ar putea preveni constipația la copii, în timp ce fibra din ea ar putea fi bună pentru microbiota intestinală.

► Citește și: Transformă-l din „mofturos” în ”mâncăcios”. Cele mai bune metode

Conopida este benefică pentru piele

Sulforaphane, un compus chimic care se găsește în conopidă, are proprietăți antiinflamatorii. Acest compus reduce leziunile celulare și menține pielea sănătoasă.

Ajută la dezvoltarea creierului

Conopida conține și colină, un nutrient care nu se găsește adesea în multe legume. Colina este esențială pentru dezvoltarea creierului, deoarece este elementul constitutiv al neurotransmițătorului acetilcolină.

► Citește și: Autodiversificare: cele mai bune alimente în formă de bastonașe sau degețele (Finger Food)

Conopida este bună pentru oase

Prezența vitaminei C, a vitaminei K și a calciului favorizează dezvoltarea sănătoasă a oaselor bebelușului. În timp ce calciul este esențial pentru o bună sănătate a oaselor, vitamina C ajută la producerea de colagen, care ajută la mineralizarea oaselor. Vitamina K ajută la îmbunătățirea densității osoase.

Menține sănătatea generală

Conopida este bogată în antioxidanți și în mai mulți compuși fenolici cunoscuți ca având efecte cardioprotectoare. Antioxidanții reduc, de asemenea, stresul oxidativ asupra celulelor, îmbunătățind sănătatea generală a diferitelor sisteme de organe.

► Citește și: Autodiversificarea: 30 de alimente pe care bebeluşul le poate consuma fără dinţişori

Conopida la bebeluși. Precauții de luat în considerare

Introdu în alimentația bebelușului o linguriță de piure de conopidă. Odată ce bebelușul se obișnuiește cu leguma, poți crește cantitatea la o lingură sau două pe zi.

► Citește și: Diversificarea alimentației la bebeluși. Recomandări avizate de specialist

Îndepărtează tulpina conopidei atunci când i-o oferi bebelușui pentru a o consuma singur. Tulpina ar putea prezenta un pericol de sufocare.

Conopida poate provoca flatulență. Dacă bebelușul prezintă disconfort după ce a mâncat conopidă, nu-i mai da conopidă pentru câteva zile.

► Citește și: Supa cremă de conopidă cu chimen

Conopida este una dintre legumele care poate provoca reacții alergice. Deși alergia la conopidă este destul de rară, ar trebui să fii atentă la semnele sale, care includ mâncărime, vărsături, diaree și erupții cutanate.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!