Sari la conținut

Cum mi-am învăţat bebeluşul să se spele pe dinţi

Aris e prieten bun şi vechi cu periuţa de dinţi. A fost unul dintre primele obiecte pe care le-a ţinut în mână. Primise de la mătuşa lui un set de periuţe pentru 3 vârste, pe care le-a ros bucuros în fiecare zi, începând de pe la 5-6 luni.

Lui Aris i-a ieşit târziu primul dinţişor, la 8 luni, dar până atunci a folosit periuţele să îşi facă super masaj la gingii. După 1 an, când dinţişorii au început să răsară perlute prin toată guriţa, am trecut la periuţele de dinţi obişnuite. Are şi dintr-astea mici şi colorate, dar atentează şi la cele pentru adulţi, din care i-am făcut propriul stoc.

De câteva luni, i-am introdus şi pastă de dinţi. Iniţial molfăia la periuţele trecute doar prin apă. Am ales o pastă pe care nu-i bai dacă o înghite, pentru categoria de vârsta 0+, fără zahăr, conservanţi sau alte nebunii, cât mai naturală. Uneori se spală cu ea, alteori doar cu periuţa, cert e ca o face zilnic, de mai multe ori, şi, dacă i-aş lăsa periuţa la îndemână, numai într-un spălat pe dinţi ar ţine-o.

(…)

Citește mai mult pe www.ruxandraluca.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!