Sari la conținut

Cum să alegi pătuțul potrivit copilului tău?

Odată cu apariția unui copil, vine și o listă întreagă de cumpărături indispensabile pentru el. Oricât de mic ar fi, are nevoie de multe lucruri! Printre ele, se află și un pătuț în care să poată dormi în liniște și siguranță. Tu știi cum să îl găsești pe cel mai potrivit copilului tău?
 

Iată 5 tipuri de pătuțuri dintre care poți alege!
 
1.     Pătuțuri din lemn

Varianta clasică pentru care poți opta este reprezentată de un pătuț de lemn. Nu numai că este extrem de elegant și se poate integra în design-ul casei cu ușurință, dar dispune și de o rezistență aparte. Caută pătuțuri din lemn pentru bebeluși dacă dorești stabilitate și siguranță, având în vedere că va fi locul de odihnă al copilului pe o perioadă îndelungată, poate chiar până la vârsta de 4 ani. Cei de la Babyneeds.ro au o gamă varita de astfel de pătuțuri, în diverse forme și cu diferite modele. Gândește-te atât la spațiul fizic din cameră pe care l-ar ocupa, dar și la nevoile copilului atunci când iei această decizie.
 
2.     Pătuțuri cu sistem de legănare

O alternativă mai interesantă constă în pătuțul cu sistem de legănare. Dacă dorești să îți ușurezi munca, pătuțul acesta îți este cel mai bun prieten. Nu numai că te scutește de legănarea clasică din mâini, dar și de nopțile nedormite, căci va adormi copilul instant prin acest sistem inovativ. Contrar așteptărilor, este și acesta destul de stabil, sistemul putând fi oprit, ceea ce îl aduce la modul de pătuț normal. Optează pentru unul care are înălțimea reglabilă, astfel va putea fi folosit pe măsură ce crește copilul.
 
3.     Pătuțuri pliante

Un pătuț pliant este, cu siguranță, multifuncțional. Îl poți folosi ca pătuț de sine stătător, îl poți așeza lângă patul vostru dacă dorești să fie aproape de voi chiar și în timpul nopții sau poate deveni chiar un leagăn. Astfel, acest pătuț întrunește atât nevoile bebelușului, cât și nevoile părinților, fiind ușor de adaptat în funcție de situație.
 
4.     Paturi transformabile

Un pat transformabil înseamnă o investiție pe termen lung, căci poate fii alături de copilul tău de la naștere și până la adolescență. Acesta se extinde și se modifică după nevoile lui, dimensiunile ajustându-se oricând este necesar. Unele au incluse și sertare pentru depozitare, dar și un blat de înfășat care poate fi scos atunci când copilul a crescut.
 
5.     Pătuțuri cu laterală culisantă

Dacă opțiunile de mai sus nu te satisfac deoarece vrei să dormi împreună cu bebelușul tău, atunci poți cumpăra unul care are o laterală culisantă. Acest lucru îți va permite să îl pui alături de patul tău, lăsându-vă atât pe voi, părinții, cât și pe copil să dormiți în pace. Laterala ușor de coborât poate fi și îndepărtată complet dacă dorești.

Bebelușul tău va avea multe nevoi la care să fii atentă, fiind singura persoană care poate lua deciziile corecte pentru el. Așadar, analizând lista de mai sus, prin luarea în considerare a stilului de viață al familiei tale, poți să îți imaginezi ce l-ar face cel mai fericit și, bineînțeles, odihnit.
 
Sursa foto: pexels.com
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!