Sari la conținut

Cum să faci un bebeluș să râdă

Obținerea zâmbetului bebelușului este o parte importantă a dezvoltării copilului tău. "Într-adevăr, faptul că simțul umorului joacă un rol major în construirea stimei de sine în învățarea rezolvării problemelor", explică Louis Franzini, doctor și autorul Kids Who Laugh.

Este una dintre cele mai dorite trăsături de personalitate, spune el. Și părinții pot contribui, fără îndoială, la încurajarea acesteia. Din fericire, este o singură abilitate pe care o vei consolida cu plăcere.

Iată cum trebuie să faci un copil să râdă, pe măsură ce crește:

Cum să faci un bebeluș de 3 luni să râdă

Bebelușii schițează primul râs în jurul vârstei de 3-4 luni. Copilul îți va imita acțiunile, iar dacă te vede pe tine că râzi, va începe să râdă și el, așa că, încearcă să fii mereu veselă în preajma copilului.

► Citește și: Ce se întâmplă cu creierul unei mame când bebelușul îi zâmbește pentru prima dată

Cum să faci un bebeluș de 6 luni să râdă

Îndiferent că faci mișcări amuzante sau ai mimici interesante, copilul va începe de îndată să râdă. La această vârstă a copilului, trebuie să te transformi într-un entertainer foarte amuzant pentru puiul tău.

Tăticii tind să aibă mai mult succes în a fi amuzanți, decât mămicile, pentru că sunt mai apți fizic și sunt neinhibați.

Cum să faci un bebeluș de 9 luni să râdă

Pe măsură ce creierul copilului se dezvoltă, el va începe să recunoască lucruri care nu sunt din domeniul său obișnuit de experință.

Bebelușul de 9 luni se poate amuza dacă mămica va purta pe cap un pantof, în loc de pălărie.

► Citește și: Studiile arată că bebeluşii îşi pot manifesta afecţiunea făcându-te intenţionat să zâmbeşti

Pentru a se amuza pe această temă, micuțul trebuie să știe că pantoful este pentru picior și că nu are ce căuta pe cap.

Părinții uită că astfel de lucruri sunt amuzante pentru cei mici, iar dacă identifici ceva ce îl face pe copilul tău să râdă, repetă lucrul respectiv, spune Lawrence J. Cohen, autorul Playful Parenting. Noi, adulții, tindem să ne plictisim, dar pentru un bebeluș, totul este atât de nou, încât ar putea să fie amuzant încă de 20-30 de ori.

Cum să faci un bebeluș de 12 luni să râdă

Pe măsură ce bebelușii cresc, se bazează mai puțin pe ceea ce cred adulții că este amuzant și încep să caute singuri lucruri care îi fac să râdă.

Mieunatul de pisică poate fi foarte amuzant pentru bebelușii de 12 luni. Acest sunet îi poate provoca micuțului o porție bună de râs, fapt pentru care există și foarte multe video-uri pe Youtube cu pisici care miaună și bebeluși care râd.

► Citește și: A ieșit din burtica mamei și i-a zâmbit tatălui, imediat ce i-a auzit vocea. Imaginea care a făcut înconjurul lumii

Cum să faci un bebeluș de 15 luni să râdă

În jurul vârstei de 15 luni, vei observa o inversare a rolului: copilul tău te va face pe tine să râzi.

Copilul va începe să te gâdile, iar tu vei începe să râzi. Bebelușii își dau seama de ceea ce găsesc adulții a fi amuzant.

Cum să faci un bebeluș de 18 luni să râdă

La 18 luni, micuțul tău își dă seamă că nimic nu este mai amuzant decât să faci o gafă intenționat sau să evidențieze când altcineva face una.

► Citește și: De ce râde bebelușul în somn

La această vârsă, puiul tău poate cânta o melodie pe care o știe cu cuvinte greșite – acest lucru demonstrează o conștientizare a incongruenței cognitive.

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!