Sari la conținut

Bebelusii trebuie sa doarma cu mamele

Pentru a se dezvolta armonios, bebelusii ar trebui sa doarma in pat cu mamele lor cel putin pana la varsta de trei ani, sustine un medic pediatru, cercetator la University of Cape Town din Africa de Sud.

Doctorul Nils Bergman a constatat, in urma unui studiu ce a implicat bebelusi in varsta de doua zile, ca cei mici dorm mai bine daca sunt tinuti la piept de mamele lor, decat daca sunt lasati singuri in patuturi. Legatura dintre mama si copil se creeaza mult greu daca cei doi dorm separat, fapt care poate provoca probleme de dezvoltare a creierului si defecte de comportament pe termen lung, spun oamenii de stiinta.

Copiii care dorm singuri sunt stresati

Bergman precizeaza ca pentru o dezvoltare optima este indicat ca cei mici sa doarma pe pieptul mamelor in primele saptamani de viata si ulterior in acelasi pat cu ele pana la varsta de 3 sau 4 ani. 16 bebelusi au fost studiati in timp ce dormeau pe pieptul mamei lor si intr-un patut din apropierea patului ei. Monitorizarea a aratat ca inima micutilor care au dormit singuri a fost supusa unui stres de trei ori mai mare decat a celor care au impartit patul cu cea care le-a dat viata.
 
 
Numai cinci din cei 16 bebelusi au avut un somn linistit cat timp au stat in patut, au aratat cercetatorii. Schimbarile care apar la nivelul creierului provocate de hormonii stresului, ar putea ingreuna formarea de relatii cu ceilalti pe masura ce copiii cresc, a declarat Nils Bergman.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro