Sari la conținut

Diversificare: Iaurtul grecesc la bebeluși

Când bebelușii fac tranziția de la laptele matern/laptele formulă la solide, majoritatea părinților se gândesc să le introducă celor mici o gamă largă de alimente sănătoase și nutritive.

O variantă de aliment nutritiv pe care părinții doresc să îl introducă în alimentația bebelușului este iaurtul grecesc, deoarece este un aliment excelent pentru cei mici.

Iaurtul grecesc este bogat în diverse substanțe nutritive, cum ar fi calciu, vitamine și minerale. Nu există niciun motiv pentru care să nu-i oferi puiului tău acest aliment sănătos și delicios, cu excepția cazului în care copilul are intoleranță la lactoză. Iaurtul grecesc are o textură netedă și este ușor de consumat. De asemenea, îi poate oferi micuțului o mulțime de substanțe nutritive, însă, înainte de a a-i oferi copilului iaurt grecesc, află când poți introduce acest tip de iaurt în alimentația puiului tău.

► Citește și: 5 moduri de a încuraja consumul de gustări sănătoase la copiii mici

Iaurtul grecesc la bebeluși. Când pot consuma bebelușii iaurt grecesc?

Mulți părinți introduc iaurtul grecesc în dieta bebelușului încă de la începutul diversificării (6 luni), dar medicii pediatri sunt de părere că el ar trebui introdus în alimentația bebelușului între primele 8 și 9 luni de viață ale bebelușului.

Iaurtul grecesc are grăsimi bune, iar micuțul tău are nevoie de grăsimi și proteine pentru dezvoltarea sa, iar iaurtul grecesc i le va oferi pe ambele. Conform medicilor pediatri, părinții pot face trecerea de la iaurt cu conținut scăzut de grăsimi pentru bebelușii lor, odată ce împlinesc vârsta de 2 ani.

► Citește și: Care sunt nevoile nutriționale ale copiilor?

Iaurtul grecesc la bebeluși. Beneficiile iaurtului grecesc

Iaurtul grecesc este foarte sănătos pentru bebeluși și este o opțiune alimentară convenabilă pentru părinți, atunci când timpul este limitat. Iaurtul grecesc este bogat în substanțe nutritive precum calciu, potasiu, proteine, vitamine D și B12 și magneziu, toate acestea fiind necesare pentru dezvoltarea optimă a bebelușului. De asemenea, conține mai puțină cantitate de proteine din zer și lactoză, prin urmare va fi ușor de digerat de către bebeluș.

► Citește și: Diversificare: mâncăruri și băuturi care trebuie oferite cu limită sau chiar deloc

Dacă intenționezi să introduci iaurtul grecesc în dieta bebelușului, optează pentru iaurt simplu, deoarece este o alternativă mai sănătoasă decât iaurtul cu arome sau îndulcitori adăugați, care are un conținut ridicat de zahăr și poate duce la creșterea nesănătoasă în greutate.

Sursa





 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!