Sari la conținut

Diversificarea bebelușului: beneficiile consumului piureului de kiwi

Piureul de kiwi poate fi introdus în alimentația copilului în momentul în care începi diversificarea. Este deosebit de important să crești aportul nutrițional și energetic al copilului, pentru a promova o creștere sănătoasă.

Includerea piureului de kiwi în dieta bebelușului oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele:

Kiwi este un aliment bogat în fibre, care reușește să stimuleze tranzitul intestinal și, astfel, să reducă problemele de constipație, așa cum demonstrează cercetările publicate în revista Nature Reviews.

► Citește și: Piureurile și alimentele în formă de bastonașe sau degețele (Finger Food): care este cea mai bună variantă pentru a hrăni bebelușul?

În același timp, kiwi este una dintre cele mai bune surse de vitamina C. Acest nutrient îndeplinește multe funcții vitale în corpul uman, cum ar fi întărirea sistemului imunitar.

În plus, vitamina C este un element esențial atunci când vine vorba de stimularea colagenului, care este una dintre cele mai abundente proteine din corpul uman. El face parte din aproape toate structurile și țesuturile și este decisiv în creșterea și dezvoltarea copilului. Din acest motiv, este important să nu existe o deficiență de micronutrienți în timpul copilăriei.

► Citește și: 3 idei de rețete pentru bebeluși, simple, sănătoase și delicioase

Kiwi conține numeroase fitochimice cu capacitate antioxidantă. Aceste elemente neutralizează formarea radicalilor liberi și previn acumularea acestora în țesuturile organismului, ceea ce reduce riscul de îmbolnăvire.

Având în vedere toate beneficiile pe care acest fruct le oferă, merită să incluzi kiwi în dieta copilului din primele etape ale vieții.

► Citește și: Alimentatia copilului cu imunitate scazuta

Piureul de kiwi se face simplu și rapid. Trebuie să cureți kiwi-ul de coajă, apoi să-l pui într-un recipient. Pentru a obține piureul, folosește un blender. Este important să elimini toate semințele, pentru ca bebelușul să nu se înece. Pentru a face acest lucru, folosește o sită fină. Poți adăuga în piureul de kiwi banane sau alte fructe.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!