Sari la conținut

3 idei de rețete pentru bebeluși, simple, sănătoase și delicioase

Când bebelușul împlinește 6 luni și este gata pentru diversificare, trebuie să îi pregătești mâncare bogată în nutrienți și vitamine, pentru a-l ajuta la creștere și dezvoltare.

Ți-am pregătit 3 rețete simple de mâncare pe care i le poți găti bebelușului, rapid și ușor de preparat:

Piure din cereale de orez brun

Cerealele din orez sunt unul dintre cele mai frecvente alimente de introdus în alimentația bebelușului, deoarece sunt ușor de digerat și au un risc scăzut de alergeni.

► Citește și: Orezul brun – beneficii și rețete simple pentru hrănirea bebelușului

Cum pregătești cerealele din orez brun?

Mod de preparare:

Ai nevoie de ½ cană de orez brun și 4 căni de apă. Adaugă orez brun în robotul de bucătărie și macină-l până obții o pulbere fină. Pune orezul brun măcinat într-o oală și adaugă 4 căni de apă. Lasă-l să fiarbă timp de 20 de minute. După fierbere, acesta va avea o textură moale. Lasă-l să se răcească, după care poți adăuga bucăți mici de fructe, înainte de servire.

Piure de avocado

Avocado conține grăsimi bune care sunt benefice pentru dezvoltarea bebelușului. Textura cremoasă a acestuia va fi îndrăgită pe loc de puiul tău.

► Citește și: 5 moduri de a încuraja consumul de gustări sănătoase la copiii mici

Mod de preparare:

Pentru a prepara piureul de avocado, ai nevoie de o furculiță sau un blender. După pisarea lui, îl poți combina cu măr, banană sau pară ori legume precum dovlecel, cartof dulce etc. Piureul poate fi amestecat cu lapte matern sau lapte praf. De exemplu, la un avocado se poate folosi aproximativ 50 ml de lapte, în funcție de textura dorită.

Piure de morcov cu pește și praz

Peștele alb conține acizi grași și poate contribui la stimularea dezvoltării sistemului nervos al bebelușului. Prazul oferă sprijin cardiovascular, iar morcovii sunt bogați în antioxidanți. Acest tip de piure este ideal pentru bebelușii de 9-12 luni.

Mod de preparare:

Mai întâi fierbi peștele, apoi morcovul și bucățile de praz. După fierbere, le lași să se răcească și le amesteci pe toate cu ajutorul blenderului. Dacă piureul este prea dens, adaugă lapte matern sau lapte praf. Amestecul poate fi servit bebelușului, imediat cum se răcește.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!