Sari la conținut

E normal ca bebeluşul meu să aibă cercuri negre sub ochi?

“E normal ca bebeluşul meu să aibă cercuri negre sub ochi?”, ne-a întrebat o mămică, speriată, pe Facebook.

Teoretic da, este normal ca un bebeluş să aibă cercuri negre sub ochi, iar cauzele sunt multiple.

În primul rând, cu toţii avem pielea de sub ochi mai subţire decât pe restul corpului şi, având în vedere fapul că sub ochi sunt şi multe vene subţiri de sânge, se creează iluzia unei nuanţe de piele mai închisă decât în mod normal. Mai mult, unii bebeluşi pot avea pielea mai subţire decât ceilalţi, adesea ca urmare a moştenirii genetice. Deci, dacă tu ai cercuri negre sub ochi, e posibil ca puiul tău să te fi moştenit.

De asemenea, şi oboseala poate fi cauza cercurilor mai închise de sub ochi. Dacă bebeluşul este obosit, întregul chip îi pare mai palid şi, în contrast cu această paloare, şi venele de sub ochi par mai închise. Aşa că dacă bebele are cercuri negre închise sub ochi de puţin timp, gândeşte-te dacă nu cumva e prea obosit.

De multe ori aceste cerculețe negre de sub ochi pot să apără şi în urma unor accidente. Bebelușii nu sunt cei mai coordonați oameni de pe planetă și adesea se lovesc accidental, mai ales dacă învață cum să meargă de-a bușilea sau pornesc pentru prima oară pe picioare.

Rareori, apariţia cercurilor negre sub ochi poate avea alte cauze: congestie nazală, alergii (asociat cu ochi umezi, strănuturi, erupții cutanate, nas înfundat și respirație grea), rinite, infecţii bacteriene, polipi nazali (asociat cu respirație pe gură, sforăit, curgerea nasului și somn agitat). Dacă bănuiţi că ar putea fi una dintre aceste cauze, consultaţi medicul specialist!

►Citeşte şi Cum poți scăpa de cearcăne? Remedii naturale pentru mămici

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!