Sari la conținut

Este uleiul de ricin sigur pentru bebeluși?

Este posibil să fi auzit ca uleiul de ricin este un remediu minunat pe care îl poţi folosi acasă și, probabil, chiar îl foloseşti din când în când.

Uleiul de ricin se obține prin stoarcerea semințelor plantei de ricin, planta care se găsește în unele zone ale Indiei și Africii. Acesta a fost cunoscut pentru proprietățile sale medicinale și este folosit în toate părțile lumii ca un remediu eficient ce poate fi utilizat şi acasă.

► Citește și Ce ulei folosesti la masajul bebelusului?

În timp ce uleiul de ricin este un produs alimentar natural cu multe beneficii, poate fi folosit și pentru copii? Continuă să citeşti şi vei afla.

Mulți experți susțin că uleiul de ricin, fiind natural, poate fi folosit şi pentru copii fără a prezenta vreun risc pentru sănătatea micuţilor. Uleiul de ricin este de obicei utilizat ca remediu pentru constipație, probleme de piele și multe alte afecțiuni și, de asemenea, poate fi folosit și pentru copii. Cu toate acestea, înainte de a utiliza acest ulei pe copilul tău, trebuie să ceri opinia medicului pentru a afla mai multe despre dozele corecte.

Uleiul de ricin pentru pielea bebelușului:


Uleiul de ricin are multe beneficii pentru piele. Se spune că hidratează pielea în mod natural, ajută la curățarea petelor și a verucilor.
Poti aplica ulei de ricin direct pe pielea bebelușului ca o modalitate eficientă de a preveni infecțiile cutanate și uscarea pielii. Asigură-te ca achiziţionezi ulei de ricin pur și, de preferat, organic.

În plus, uleiul de ricin poate funcționa ca un remediu eficient pentru erupțiile cutanate. El calmează, reduce roșeața și vindecă orice zgârietura sau erupție.

Uleiul de ricin pentru părul bebeluşului:

Uleiul de ricin este unul dintre remediile excelente pentru copii, în special când vine vorba de stimularea creșterii părului. Conține vitamina E și mulți alți compuși care stimulează creșterea părului.
Uleiul de ricin poate stimula circulația sângelui în scalp și poate preveni orice infecție bacteriană sau fungică a scalpului. De asemenea, hidratează natural părul, lăsându-l mătăsos și strălucitor.
Unii experți spun că acest tip de ulei s-a dovedit a fi un remediu eficient pentru mătreață, caderea parului și multe alte probleme ale părului.

Uleiul de ricin pentru constipaţia bebeluşului:

Uleiul de ricin poate fi un avantaj nu doar pentru adulti, ci şi pentru cei mici! Dacă copilul tău tinde să se constipe, uleiul de ricin ar putea fi un remediu natural minunat, deoarece acest ulei are proprietăți laxative naturale. Aplicarea blândă în jurul zonei anale poate relaxa pielea și poate ajuta la mișcarea ușoară a intestinului. Când este consumat pe cale orală, curăță delicat intestinele și îndepărtează materia rămasă.

Uleiul de ricin pentru colici

Copilul tau are colici? Nu te teme, uleiul de ricin poate fi eficient ca remediu pentru această problemă. Incălzeşte o sticlă de ulei de ricin în apă fierbinte. Odată ce uleiul este moderat cald la atingere, masați-l pe abdomenul copilului în sensul acelor de ceasornic.

Alte utilizări ale uleiului de ricin pentru bebeluși:
În afară de utilizările menționate mai sus, uleiul de ricin aduce multe alte beneficii pentru copii. Consumul de ulei de ricin poate ajuta la îmbunătaţirea imunităţii bebeluşilor şi ajută organismul să lupte împotriva agenţilor infecţioşi. Bebelușii care suferă de dureri abdominale din cauza indigestiei li s-ar putea administra ulei de ricin. Proprietățile antiinflamatorii pot ajuta la ameliorarea durerii și a altor simptome.
Dacă intenţionezi să folosesti ulei de ricin pentru prichindelul tău, cere în prealabil şi părerea medicului.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!