Sari la conținut

Greșeala de alimentație a părinților, care a dus la modificarea formei picioarelor la bebeluși, i-a făcut pe medici să tragă un semnal de alarmă

Copiii cresc și se dezvoltă în ritmuri diferite, însă acești părinți au decis să se adreseze unui medic, după ce au observat o schimbare îngrijorătoare la copilul lor. Când copilul a împlinit două zile de la naștere, părinții acestuia au observat că picioarele lui începeau să se adune spre interior.

Povestea lor a fost împărtășită de medicul Sermed Mezher din Londra, care a confirmat că, ulterior, și copilul a mers diferit față de ceilalți copii de vârsta lui. Acest lucru s-a întâmplat din cauza alimentației copilului. Medicul a explicat că mama și-a alăptat exclusiv copilul până la nouă luni, însă nu i-a dat acestuia suplimente de vitamina D în această perioadă.

„Vitamina D este o parte esențială a rezistenței osoase a unui copil în creștere și nu o poți obține din laptele matern,” a transmis dr. Mezher. El a spus că cei mici pot obține vitamina D și din surse alimentare cum ar fi somonul, ouăle, sucul de portocale și carnea roșie, dar și din expunerea la lumina soarelui.

„Toți bebelușii alăptați exclusiv și cei care primesc mai puțin de 500 ml de lapte formulă ar trebui să primească suplimente de vitamina D zilnic. Cu toate acestea, nu toți bebelușii trebuie să primească suplimente de vitamina D”, a mai precizat medicul.

► Citește și: Copiii cu un deficit de vitamina D sunt mai predispuși la bolile respiratorii

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială recomandă ca „bebelușilor de la naștere până la vârsta de un an care sunt alăptați să li se administreze un supliment zilnic care conține 8,5 până la 10 micrograme de vitamina D.”

În timp ce laptele matern este considerat o sursă excelentă de hrană pentru bebeluși, el nu oferă copilului vitamina D.

Dacă bebelușul tău consumă mai mult de 500 ml de lapte formulă pe zi, nu are nevoie de un supliment de vitamina D, deoarece laptele formulă conține vitamina D. De asemenea, se recomandă ca toți copiii cu vârsta între unu și patru ani să ia un supliment zilnic de vitamina D (10 micrograme) pe tot parcursul anului, deoarece poate fi greu să obțină vitamina D de care are nevoie doar din lumina soarelui și din alimentație.



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!