Sari la conținut

Miscari masaj bebelusi

Bebelusii iubesc masajul, pielea lor foarte sensibila, fiind principala modalitate de a intra in legatura cu lumea inconjuratoare. In Asia, masajul bebelusului se practica pe scara larga, mult mai mult decat in Europa, unde putine mame fac masaj copiilor lor.

Desi va poate speria ideea, masajul pentru bebelusi nu este foarte complex si usor de practicat, totul este sa invatati cateva idei de baza, iar apoi sa faceti ce observati ca ii place bebelusului cat mai mult. Va voi prezenta mai jos principalele miscari pentru masajul bebebusului.

O sedinta de masaj poate dura intre 10 si 30 de minute. Pentru a face placere este bine ca bebelusul sa fie odihnit si alert, asa ca cea mai buna perioada este dupa somn. Mai puteti face si dupa baie, profitand de faptul ca este deja dezbracat si incalzit, insa de obicei bebelusii prefera atunci sa stea linistiti, sa bea lapte si sa doarma. Aveti grija ca in camera sa fie o temperatura placuta.

Incepeti masajul ungandu-va palmele cu un pic de ulei de bebelusi. Puteti porni de la talpite, masand de la calcai catre degete. Miscarea trebuie sa fie blanda, dar ferma. Continuati apoi cu picioarele, de la glezna spre coapse. Daca ridicati ambele picioruse indoite de la genunchi il ajutati sa scoata gazele care l-ar putea deranja.

Partea de sus a corpului se maseaza pornind de la umeri. Duceti palmele bland catre pieptul sau si apoi catre brate. Nu puneti ulei pe gedetele bebelusului, pentru ca au in permanenta tendinta de a-si duce manutele la gura. Puteti masa si burtica, insa doar daca se simte moale. Multor copii nu le place insa asta, asa ca puteti trece la urmatorul pas.

Puteti masa si fata sau scalpul bebelusului. Pentru masarea fetei miscarile se fac circular, dinspre frunte spre barbie. Scalpul cel mai bine se maseaza in timpul baii, cand il spalati pe cap. Folositi tot miscari circulare. Daca nu s-a plictisit, ii puteti masa si spatele cu miscari lungi, de la gat pana la calcaie.

Opriti-va din masaj de indata ce bebelusul da semne ca nu se mai simte bine.

Mai multe despre modul de a comunica cu bebelusul tau prin masaj poti afla de aici.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!