Sari la conținut

Laura Cosoi, sugestii alimentare pentru mămici: "Meniul Ritei pentru o săptămână"

Laura Cosoi păstrează o legătură destul de strânsă cu cititorii ei, postând adesea pe blogul personal experiențele ei din plimbările cu micuța Rita, precum și sugestii alimentare pentru părinții de copilași aflați la vârsta diversificare.

În cea mai recentă postare de pe blog, actrița le-a împărtășit mămicilor meniul Ritei pentru o săptămână, precum și strategiile la care apelează, atunci când alege ce să îi ofere:  Ca în multe alte aspecte ale vieții, îmi place să păstrez „calea de mijloc” și în ce privește alimentația fiicei mele. Adică nici să nu facem „experimente”, dar nici să nu o cresc cu cartea-n mână. Combinația dintre informație și instinctul de mamă și se pare cea mai bună variantă.

(...)

LUNI 

 Dimineața  devreme: Lapte
 Mic dejun: Omletă din ou de prepeliță, fără ulei, coaptă în tigaie non-adezivă. „Pledez” pentru oul de prepeliță, pentru că fortifică sistemul imunitar și combate problemele digestive.
 Gustare: Piure de legume, dar cu bucăți mai mari, nu zdrobite de tot
 Prânz: Piept de curcan cu fasole verde la cuptor. Fasolea mărunțită și carnea la fel.
 Gustare: Iaurt
 Cină: Mâncărică de cartofi. O prepar ca pe-o tocăniță obișnuită. Evident, nu călesc nimic, doar înăbuș, însă la fel mâncăm și noi. Preparatului îi dau mai multă savoare cu busuioc sau nucșoară.
 Înainte de culcare: Lapte
 
 MARȚI
 
 Dimineața devreme: Lapte
Mic dejun: Gris  de orez (sau normal) cu lapte de migdale sau de vacă și zeamă de portocală. Un strop din sucul fructului nu va face decât să confere un parfum plăcut grișului cu lapte.
 Gustare: Paște integrale cu legume și sos de roșii. Folosesc un pic de țelină, morcov, fasole verde, dovlecel pe care le înăbuș în wok, pun și două linguri de ulei de măsline, puțin busuioc, apoi suc de roșii. Când pastele s-au fiert, le răstorn peste legume și le las două minute să se pătrundă de arome. 
 Prânz: Ciorbă de lobodă. Este preferata mea! Ți-am spus aici cum se prepară și la fel o fac și pentru Rita, cu o singură excepție: înainte să pun sare pentru noi, îi pun ei ciorbiță deoparte, pentru că încă nu-i dau sare.
 Gustare: Brânzică de vaci
 Cină: Supă-cremă de broccoli. Nici la această supă nu călesc nicio legumă. Fierb totul, dau prin blender și îi confer o consistență mai cremoasă adăugând un pic de lapte de cocoș.
 Înainte de culcare: Lapte

(...)

Citește mai mult pe lauracosoi.ro

Sursa foto: Laura Cosoi

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!