Sari la conținut

Lucruri surprinzătoare despre bebelușii născuți primăvara

Puiul tău este născut primăvara? Cercetătorii au arătat că există corelații între anumite boli, carieră și personalitate, toate pe baza anotimpului în care ai născut.

Iată ce se spune despre bebelușii născuți primăvara:

Este mai puțin probabil să dezvolte ADHD

Cercetătorii din Columbia au descoperit că bebelușii născuți în noiembrie aveau cel mai mare risc de a dezvolta ADHD. Alți cercetători au descoperit o creștere semnificativă a diagnosticelor de ADHD pentru copiii care erau cei mai mici din clasă, dând greutate teoriei conform căreia copiii mai mari (precum cei născuți prmăvara) sunt mai puțin presispuși să dezvolte ADHD.

Mai puține alergii

În timp ce primăvara poate fi iadul pe pământ în ceea ce privește alergiile, se dovedește că este un moment minunat să te naști dacă vrei să respiri clar. Geneticienii de la Universitatea din South Hampton din Regatul Unit au studiat markerii ADN la copiii născuți în diferite anotimpuri pentru a afla dacă a existat o legătură între momentul în care se nasc și dezvoltarea alergiilor. În mod surprinzător, au descoperit un risc crescut de alergii, astm și eczeme la copiii născuți toamna și cel mai mic risc pentru bebelușii născuți primăvara.
 

Mai puțin probabil să dezvolte infecții respiratorii

În timp ce bebelușii născuți primăvara pot avea mai puține alergii, cei născuți în mai sunt și mai norocoși. Cercetătorii au descoperit că prichindeii născuți în mai pot avea un risc mai mic de a dezvolta infecții respiratorii. Deși motivul exact rămâne neclar, se crede că factorii de mediu din anumite anotimpuri joacă un rol în modelarea viitoarei sănătăți și bunăstări ale unui copil.

Cel mai mare risc de a dezvolta boli de inimă

În timp ce bebelușii născuți primăvara s-ar putea bucura de mai puține alergii și răceli, ei prezintă un risc mult mai mare pentru a dezvolta probleme legate de inimă, inclusiv boli de inimă. De fapt, cercetătorii din Columbia au descoperit că bebelușii născuți primăvara au șanse mai mari de a dezvolta boli de inimă, mai ales copiii născuți în luna martie. Deși legătura nu este complet înțeleasă, se crede (încă o dată) a fi efectul mediului nostru asupra geneticii noastre atunci când ne naștem, care creează aceste modele de boală.

Riscul crescut de insuficiență cardiacă congestivă

Acest lucru este de fapt înfricoșător. Aceeași cercetare care a găsit o legătură între nașterile primăvara și riscul crescut de afecțiuni legate de inimă, cum ar fi fibrilația atrială și angina, de asemenea, a constatat că adulții care s-au născut în martie au avut o rată statistică mai mare de dezvoltare a insuficienței cardiace congestive. Din cauza acestor constatări, bebelușii născuți primăvara au o speranță de viață generală puțin mai mică (la vârsta adultă) decât cei care se nasc în alte sezoane.

► Citește și: O spune chiar știința: 6 motive pentru care copilașii născuți în martie sunt speciali

Este cel mai probabil să aibă funcții importante în carieră

În cele din urmă, câteva vești bune! Deși bebelușii născuți primăvara au unele riscuri medicale destul de grave atunci când ajung la vârsta adultă, un bonus este că, cel mai probabil, vor avea funcție de conducere, mai ales dacă sunt născuți în martie sau aprilie.

Rata mai mică a bolilor neurologice

Bebelușii născuți primăvara au un alt beneficiu protector: au mai puține șanse să dezvolte boli neurologice, copiii născuți în martie având cea mai mare protecție. Ca multe dintre riscurile și beneficiile asociate cu anotimpurile nașterii, cercetătorii consideră că fenomenele se datorează factorilor de mediu atât la nivelul uterului, cât și în afara zonei imediate la care este expus un copil după naștere.

Este mai probabil să fie "păsări de noapte"

Cercetătorii au descoperit că bebelușii născuți primăvara (precum și vara) tind să adoarmă mai târziu decât cei născuți în toamnă și iarnă. Interesant este că fetele au avut tendința de a adormi mai devreme indiferent de perioada anului în care s-au născut, însă un băiețel născut primăvara sau vara îți va aduce nopți nedormite.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!