Sari la conținut

O spune chiar știința: 6 motive pentru care copilașii născuți în martie sunt speciali

Zilele gri de iarnă devin amintire, în timp ce în aer miroase pe zi ce trece mai tară a primăvară. În curând, trotuarele nu vor mai fi înghețate, iar floricele vor scoate căpușorul din pământ și ne vor colora zilele. E antimpul perfect în care să devii mamă și perioada ideală în care să te naști. De ce?! Iată ce spun oamenii de știință despre bebelușii născuți în martie:

► Citește și Spune-mi zodia, sa-ti spun ce fel de mama esti (I)

Au șanse mai mari să devină corportiști de succes

Bebelușii născuți în luna martie au șanse mari să primească biroul acela unicat, râvnit, din corporații, atunci când ajung la maturitate. Un studiu realizat pe 375 directori executivi in Statele Unite a constatat ca 12,5% dintre cei care dețin pozitia s-au născut în martie.

Sunt mai puțin predispuși să sufere de miopie

În timp ce bebelușii născuți în lunile de vară vor dori să își acopere optometria, copiii născuți în luna martie vor trece cu brio testul de miopie. Un studiu efectuat pe aproape 300.000 de elevi aplicanți la școală militară a scos la iveală faptul că acei copii născuți în lunile iunie și iulie prezintă șanse ridicate de a avea probleme cu vederea (în special cu obiectele situate aproape), în timp ce copiii născuți în martie sunt mult mai puțin predispuși să sufere de probleme cu ochii, în special de miopie.

Sunt mai optimiști

Printr-un studiu efectuat în 2014 s-a constatat că bebelușii născuți primăvara (în toate cele trei luni) sunt, în general, mai optimiști. Ei au evaluări ridicate pe scara hiperthemică, ca adulți, ceea ce înseamnă că au o viziune pozitivă asupra vietii.

Prezintă risc scăzut de a suferi de astm

Potrivit unui studiu din 2015, copiii născuți primăvara prezintă un risc mai scazut de a face astm. Motivul? Se pare că expunerea la acarieni, praf și polen în copilarie întărește răspunsul imunitar.

Posibil să fie bufnițe de noapte

Un studiu privind somnul sugerează că acei copii născuți primăvara și vara, în general, se duc la culcare mai tarziu decât cei născuti toamna și iarna. Deci, dragi mamăci, dați vina pe zodie!

Vor fi în zodiac Pești de sau Berbec

Avantajul? Aceste două semne astrologice sunt cunoscute pentru determinarea și pasiunea lor. Bebelușii născuți între 1 martie și 20 martie sunt cunoscuți că Pești optimiști, în timp ce bebelușii născuți după 20 martie sunt în zodia Berbec (cunoscuți ca persoane hotărâte și pasionale).

Photo by Picsea on Unsplash
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!