Sari la conținut

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii alarmante a numărului de cazuri.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, a transmis Ministerul Sănătății.

În prezent, sunt înregistrate aproximativ 2.000 de cazuri de rujeolă la nivel național.

Rujeola este o boală infecțioasă, apărută în general în copilărie, care poate produce complicații grave. Aceasta poate fi prevenită prin administrarea unui vaccin.

Rujeola se răspândește ușor și, în unele cazuri, este fatală pentru copiii mici. În timp ce ratele de deces au scăzut la nivel mondial, pe măsură ce mulți dintre copii sunt vaccinați împotriva rujeolei, boala ucide în continuare peste 200.000 de oameni pe an, o mare parte dintre aceștia fiind copii.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare în ceea ce privește rujeola, pentru a-i îndemna pe părinți să-și vaccineze copiii împotriva virusului.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!