Sari la conținut

Ministerul Sănătăţii, anunț despre dozele disponibile de vaccin hepatitic B şi hexavalent: au fost livrate 410.000 de doze de vaccin

Ministerul Sănătăţii a anunţat că azi se va încheia procesul de livrare a celor 198.000 de doze de vaccin hepatitic B care se utilizează în maternităţi pentru imunizarea nou-născuţilor, iar până la sfârşitul lunii iunie direcţiile de sănătate publică vor primi 225.000 de doze de vaccin hexavalent pentru a fi distribuite medicilor de familie.

Ministerul Sănătăţii informeazcă că începând cu data de 31 mai au fost livrate către Direcţiile de Sănătate Publică 410.000 de doze de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) pentru imunizarea copiilor eligibili la vaccinare, dar şi a celor restanţi, conform calendarului transmis de către furnizorul de vaccin la Ministerul Sănătăţii.

Totodată, azi se va încheia procesul de livrare a celor 198.000 de doze de vaccin hepatitic B care se utilizează în maternităţi pentru imunizarea nou-născuţilor.  Până la sfârşitul lunii iunie, direcţiile de sănătate publică vor primi 225 000 de doze de vaccin hexavalent pentru a fi distribuite medicilor de familie.

Ministerul Sănătăţii ma adăugat că următoarea tranşă de livrare a vaccinului DTPa este preconizată în a doua parte a acestui an, astfel încât să asigure continuitate în aprovizionare cu acest tip de vaccin la nivel naţional.

,,Următoarea tranşă de livrare a vaccinului DTPa (diftero-tetano-pertussis acelular -n.r.) este preconizată în a doua parte a acestui an, astfel încât să asigure continuitate în aprovizionare cu acest tip de vaccin la nivel naţional. În cazurile copiilor în care nu a fost respectat Calendarul Naţional de Vaccinare, conducerea Ministerului Sănătăţii este preocupată ca aceştia să fie recuperati, astfel încât să ajungă la schema de imunizare completă. În această vară, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu OMS şi UNICEF, intenţionează să realizeze o campanie de creştere a gradului de vaccinare ROR în comunităţile vulnerabile”.

În cazul copiilor în care nu a fost respectat Calendarul Naţional de Vaccinare, conducerea Ministerului Sănătăţii este preocupată ca aceştia să fie recuperati, astfel încât să ajungă la schema de imunizare completă. În această vară, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu OMS şi UNICEF,  intenţionează să realizeze o campanie de creştere a gradului de vaccinare ROR în comunităţile vulnerabile.

Precizăm că raportarea stocurilor de vaccinuri existente în cabinetele medicilor de familie se realizează lunar către DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti, astfel încât până la data de 15 a fiecărei luni Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) are situaţia stocurilor la nivel naţional pentru luna anterioară, conform prevederilor OMS nr. 377/2017. 

În medie, în fiecare lună sunt vaccinaţi împotriva rujeolei aproximativ 30.000 de copii, astfel încât din cele  56.413 doze de vaccin existente în stoc în 30 aprilie se estimează că astăzi mai există în cabinetele medicilor de familie aproximativ 20.000 de doze, la care se adauga cele 2.241 de doze raportate de DSP-uri pe platforma online. 

"Voi lua toate măsurile necesare astfel încât să asigurăm continuitate în aprovizionarea cu vaccinuri în viitor. Sunt necesare proceduri mai clare şi clauze care să permită derularea contractelor –cadru astfel încât să nu ne mai confruntăm cu situaţii limită într-o problemă atât de importantă precum respectarea Calendarului Naţional de Vaccinare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!