Sari la conținut

O fetiță de doar 6 luni respiră singură, după ce a fost supusă unui transplant rar de plămâni

Vezi gGalerie foto

O fetiță de  doar 6 luni, născută cu o afecțiune pulmonară care îi amenința viața, respiră acum singură, datorită unui dublu transplant pulmonar rar.
Kylie Overfield a fost conectată la un ventilator imediat după naștere, la 10 noiembrie 2023, din cauza unei afecțiuni genetice rare (Deficit de surfactant B) care provoacă anomalii în mucoasa țesutului pulmonar, ceea ce face dificilă respirația.


Afecțiunea apare doar la 1 bebeluș dintr-un milion și poate provoca insuficiență respiratorie. În cazul lui Kylie, afecțiunea a fost atât de severă încât medicii s-au temut că nu va supraviețui prea multe luni, după naștere.

„Nu credeau că va supraviețui", a declarat mama fetiței, Ashley Overfield, pentru „Good Morning America". „De fapt, credeau că nu va trece peste weekend, ea fiind născută într-o zi de vineri".

Sfidând estimările, Kylie a supraviețuit în următoarele trei luni și, în ianuarie, a fost suficient de puternică pentru a fi transferată de la spitalul din Virginia, unde s-a născut, la Spitalul pentru copii Texas Children's Hospital, din Houston.

Doctorii i-au spus mamei că cel mai eficient tratament pentru Kylie era un transplant dublu de plămâni, un tratament rar. Doar 35 de transplanturi de plămâni au fost făcute pe copii cu vârsta sub un an în Statele Unite în ultimul deceniu.

Kylie a fost pusă pe lista de așteptare pentru un transplant dublu de plămâni pe 16 februarie. Două luni mai târziu, medicii au găsit un donator compatibil. La 17 aprilie, Kylie, pe atunci în vârstă de doar 5 luni, a fost supusă unei proceduri de dublu transplant, primind doi plămâni noi.

În urma intervenției chirurgicale reușite, în timpul căreia a fost „reparată” și o gaură în inimă, Kylie a putut să respire singură pentru prima dată în viața ei.
Mama a spus că ea și familia ei sunt deosebit de recunoscători mamei copilului donator, care a făcut alegerea altruistă de a dona organe.

„Mă doare inima pentru ea și mă gândesc la ea în fiecare minut din fiecare zi".

Sursa



 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!