Sari la conținut

O mămică a fost dată afară dintr-un restaurant pentru că și-a alăptat bebelușul. I s-a spus să nu se mai întoarcă niciodată

Ruby Meeden, mama unui bebeluș de 4 zile, a spus că a fost alungată ilegal dintr-un restaurant din Washington, pentru că și-a alăptat bebelușul. I s-a spus să nu se mai întoarcă niciodată.

Ruby și soțul ei, Aaron, plănuiseră să se întâlnească cu familia, la cină, într-un restaurant din Washington. În timp ce erau pe punctul de a intra în restaurant, mămica a spus că micuțului Rhett i se făcuse foame, așa că a început să-l alăpteze.

"Am intrat în restaurant, m-am așezat, apoi am pus bebelușul la sân, l-am acoperit și m-am așezat cu fața la perete", a declarat mămica.

► Citește și: O prezentatoare TV își alăptează bebelușul într-o emisiune, în direct: „Alăptarea este o necesitate

Părinții bebelușului au observat că proprietarul restaurantului părea ocupat și au așteptat o jumătate de oră înainte ca acesta să vină la masa lor. Când s-a apropiat în cele din urmă de ei, proprietarul le-a spus să plece.

Mămica l-a întrebat pe acesta: „Ce se întâmplă? Totul este în regulă?", însă proprietarul restaurantului i-a răspuns: „Să nu te mai întorci niciodată”.

► Citește și: Cristina Șișicanu, criticată pentru că a postat imagini cu ea alăptând

Aaron, soțul lui Ruby și tatăl bebelușului Rhett a declarat că proprietarul restaurantului a numit-o pe soția lui "animal", pentru că și-a alăptat copilul într-un spațiu public.

► Citește și: Alăptarea - reglementată prin lege / Parlamentul a votat un proiect de lege care sancționează interzicerea alăptării unui copil în spaţiul public

Alăptarea în spații publice, inclusiv în restaurante, este legală în Statele Unite. Potrivit Coaliției pentru Alăptare din Washington, este ilegal ca cineva să solicite oprirea alăptării, acoperirea copilului, mutarea într-o altă zonă sau părăsirea locației.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!