Sari la conținut

Pisica și bebelușul: 5 avantaje pentru bebelușii care cresc în preajma pisicilor

Bebelușii care cresc în preajma pisicilor au posibilitatea de a experimenta mai multe beneficii psihologice care le sporesc bunăstarea mentală și fizică.

Pisicile tind să fie lipsite de afecțiune sau să caute atenția doar în condițiile lor. Din acest motiv, oamenii cred că pentru a avea un animal de companie atent și iubitor trebuie să-și ia un câine. Cu toate acestea, pisicile au doar moduri diferite de a-și arăta afecțiunea care nu este identică cu cea a câinilor. De fapt, conform unei publicații, 65% dintre pisici au un atașament sigur cu stăpânii lor, adică același procent pe care bebelușii îl au cu mamele lor. Ca atare, pisicile și oamenii sunt mai la egalitate în ceea ce privește afecțiunea decât oamenii și câinii. Și acesta poate fi motivul pentru care pisicilor le place să se ghemuiască lângă bebelușii din viața lor.

► Citește și: Cum alegi un animal de companie pentru copilul tău? 5 pași!

Iată 5 avantaje pentru bebelușii care cresc în preajma pisicilor:

Dezvoltarea sistemului imunitar

Bebelușii care petrec timp cu pisicile sunt expuși la păr de pisică și alte bacterii. Ca urmare, sistemul imunitar al bebelușilor este construit astfel încât, pe măsură ce cresc, aceștia sunt mai puțin predispuși la alergii.

Potrivit lui Johns Hopkins Medicine, bebelușii care sunt expuși la microorganisme aduse în casă de pisici sunt mai puțin probabil să dezvolte alergii sau astm.

Cu cât bebelușul intră în contact mai des cu pisica, cu atât bacteriile bune luptă împotriva bacteriilor și virușilor care intră în contact organismul.

► Citește și: 15 asemănări între a avea un copil și/sau o pisică

Dezvoltarea abilităților sociale

Pe măsură ce bebelușii învață să interacționeze cu ceilalți, o modalitate prin care aceștia își exersează abilități sociale este să se afle în prezența oamenilor. Și asta include și a fi în prezența pisicilor.

Deoarece pisicile obișnuiesc să se ghemuiască cu bebelușii, aceștia pot avea mai multe oportunități de a exersa comunicarea. Și datorită acestui timp petrecut suplimentar pentru comunicarea bebelușului cu pisica, cuvintele pot veni mai devreme pentru bebelușii care cresc în preajma unei pisici.

Bebelușii pot fi mai calmi

Datorită prezenței liniștitoare și reconfortante a pisicilor, bebelușii care cresc în preajma acestor animale de companie tind să fie mai calmi.

Potrivit Catsonville Cat Clinic, atunci când pisicile torc, în creier sunt eliberate substanțe chimice care relaxează sistemul nervos, reducând în același timp anxietatea. Acest lucru ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Ajută bebelușii să învețe cum să împartă

Pisicilor le place să se joace cu orice pare că arată a jucărie. Ca atare, unele jucării pentru bebeluși pot fi pe placul pisicilor. Din acest motiv, a avea o pisică îi va învăța pe bebeluși cum să împartă.

► Citește și: O discuție cu copilul despre pisici și câini

Atunci când bebelușii sunt dispuși să-și împartă jucăriile cu pisicile lor, este mai probabil să împartă lucrurile și cu oamenii din jur, pe măsură ce cresc.

Bebelușii învață ce este empatia de la o vârstă fragedă

Când bebelușii cresc în preajma pisicilor, ei învață ce este empatia de la o vârstă fragedă și ce înseamnă să ai grijă de ceilalți.

Bebelușii văd pisica mai mult ca pe un membru al familiei decât ca pe un animal. Ca atare, interacțiunile bebelușului cu alte animale în viitor vor scoate în evidență o latură plină de compasiune și empatie, care poate nu ar fi fost la fel de puternică dacă bebelușii nu ar fi crescut în preajma pisicilor.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!