Sari la conținut

Rezultatele necropsiei în cazul bebeluşului de o lună, care a murit la spitalul din Târgu Jiu. Ce s-a descoperit

Au apărut rezultatele necropsiei bebelușului de o lună care a murit în spital din Târgu Jiu. Se pare că micuțul suferea de insuficienţă cardio-respiratorie acută, apărută în urma unor malformaţii congenitale la nivelul intestinului subţire şi intestinului gros, în evoluţie cu o peritonită. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Mihaela Ţicleanu.

"Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală Gorj, rezultatul necropsiei a arătat că decesul sugarului a fost cauzat de o insuficienţă cardio-respiratorie acută care a apărut ca urmare a unor malformaţii congenitale la nivelul intestinului subţire şi intestinului gros, în evoluţie cu o peritonită", a precizat Țicleanu, citat de Agerpres. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă în cazul bebeluşului de o lună care a fost adus la spital, miercuri, în stop cardio-respirator, iar ulterior a decedat, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Tragedia s-a petrecut miercuri dimineață, în jurul orei 08:00, la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Când a ajuns la spital adus de părinți, bebelușul de o lună era în stop cardio-respirator. O echipă formată din medici de la pediatrie, ATI și cardiologie i-au acordat imediat primul ajutor micuțului.

"Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În cursul zilei de mâine (n. red joi) va fi efectuată necropsia, al cărei rezultat va fi comunicat. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj”, a declarat, ieri, Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Bebelușul fusese văzut de medici și cu o zi în urmă și a fost trimis acasă, pe motiv că era constipat. La recomandarea doctorului, familia l-a luat acasă pe cel mic, urmând să-i administreze tratamentul recomandat.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!