Sari la conținut

Studiu: nu există nicio legătură între naștere prematură și autism

Un nou studiu, realizat în Boston, arată că nu există nicio legătură între autism și naștere prematură.

Conform March of Dimes – ONG din SUA care are ca scop prevenirea nașterilor premature, 1 din 10 copii din America se nasc prematuri, iar 1 din 35 este diagnosticat cu autism. Uitându-ne la aceste numere, nu putem să ne întrebăm dacă nu cumva există un raport de cauzalitate între nașterile premature și diagnosticarea cu autism.

Citește și Primul studiu care dezvăluie o posibilă metodă de reducere a simptomelor autismului

Ei bine, se pare că nu: nașterea prematură, ca factor singular, nu poate cauza autism. Printre factorii care ar putea fi asociați cu autismul se numără etnia, vârsta gestațională mică, vârsta mamei și sexul sugarului, dar nu există nicio asociere semnificativă între nașterea prematură și autism. Într-adevăr, combinarea tuturor acestor factori ar putea cauza autism, dar nașterea prematură, ca factor singular, în niciun caz!

Citește și Semne timpurii ale autismului la copii, pe grupe de vârstă

Autismul se caracterizează prin izolare socială, comportament obsesiv și repetitiv, boala afectând grav comportamentul și capacitatea de exprimare verbală a copilului.

Nașterea prematură, precum și greutatea mică la naștere, pot fi asociate cu un coeficient de inteligență mic, și capacități cognitive scăzute.

Sursa



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!