Sari la conținut

Te rog, nu îmi mai pupa copilul!

Zilele trecute ne-am aflat într-un context în care copiii noştri au fost pupaţi pe rând de către cineva din personalul unui restaurant. Totul s-a întâmplat repede, nu am avut timp să prevenim, dar ne-am asigurat că nu se repetă.

Nu mă înţelege greşit, iubesc copiii şi ştiu că sunt tare “pupabili”, dar ca adulţi cu capacitate de autocontrol suntem responsabili să punem sănătatea şi binele celor mici înaintea nevoii noastre de a-i pupa sau a-i mângâia.

Te rog, nu îmi mai pupa copila şi nu o apuca de mânuţele pufoase. Ştiu că pare apetisantă, de fapt chiar e. Dar gândeşte-te că ea stă mai toată ziua cu mânuţele în gură, aşa-i place ei. Le degusta cu o poftă cum nu am mai văzut. Nici nu contează dacă ne întâlnim pe afară sau înăuntru. Dacă nu te-ai spălat pe mâini fix înainte să pui ochii pe ea, sunt şanse mari ca pe mâinile tale să fie tot felul de microbi. Telefoanele pe care le purtăm oriunde după noi şi le verificăm în exces să nu cumva să ratăm vreo “ştire” sunt printre cele mai murdare obiecte şi nu o spun eu, ci e demonstrat ştiinţific.

E în regulă să o admiri, ştiu că e simpatică. E în regulă să îi zâmbeşti şi, dacă e odihnită, chiar îţi va zâmbi înapoi. Dacă ai o zi norocoasă poate chiar îţi va spune ceva pe limba ei bebelușească. Te vei topi instant şi, pentru un moment, vei uita de toate grijile.

Dar vezi tu, dacă se îmbolnăveşte pentru că intră în contact cu tot felul de microbi cu care nu e obişnuită – că cei din casă, ai lui mami, tati sau Alex – nu doar că nu va mai zâmbi la fel de mult, dar e foarte posibil să şi sufere de simptome tare neplăcute şi să plângă. Eu ştiu că tu nu îţi doreşti asta, dar cred că e bine să ştii că există o probabilitate mare să se întâmple.

(…)

Citește mai mult pe cristinaotel.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Cristina

    Când eram mici și eram plini de nisip toată ziua, luam guma deja mestecata de le jos și ajungeam seara cu țurțuri de la stat toată ziua în zăpadă nu mai erau microbi . Până la urmă de aia au copiii imunitatea atât de scăzută , căci sunt ținuți în glob de cristal și când dau de viața reală imediat răcesc sau prind orice virus. Greșiți aici, eu am 2 și nu ii cresc așa și nu am probl de sănătate cu ei.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!