Sari la conținut

Tofu – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Brânza tofu este un produs din soia care e ușor de consumat și de digerat, dar mai ales, este bogat în nutrienți. Aceste calități îi determină pe părinți să aștepte cu nerăbdare diversificarea bebelușului, pentru a adăuga brânza tofu în alimentația copilului.

Cu toate acestea, trebuie să știi exact care este vârsta potrivită pentru a introduce tofu în alimentația bebelușului, deoarece este un produs care poate cauza alergii.

Tofu la bebeluși. Este acest produs sigur pentru bebeluși?

Da, brânza tofu este un produs sigur pentru bebeluși. Cu toate acestea, trebuie să verifici posibilele reacții alergice. Tofu este obținut din lapte de soia, care este unul dintre alergenii alimentari comuni.

După ce obții acordul medicului pediatru pentru consumul de tofu de către bebeluș, poți introduce acest produs în alimentația puiului tău.

► Citește și: Broccoli – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Tofu la bebeluși. Când pot mânca bebelușii tofu?

Este recomandat să introduci brânza tofu în alimentația bebelușului după ce micuțul tău a împlinit vârsta de 8 luni. Tofu este ușor de digerat, dar poate provoca probleme gastrointestinale la bebelușii mai mici de opt luni. Dacă dorești să introduci tofu mai devreme în alimentația bebelușului, consultă mai întâi un medic pediatru.

Academia Americană de Pediatrie recomandă consumul a două porții de proteine pentru bebeluși, cum ar fi tofu. Pe lângă alte surse de proteine cum ar fi carnea de pui și peștele, poți adăuga o porție de tofu cel puțin de două ori pe săptămână, împreună cu laptele matern.

Tofu la bebeluși. Beneficiile brânzei tofu

Consumul de tofu, în cantități moderate, poate aduce numai beneficii copilului tău, astfel:

Tofu conține grăsimi sănătoase. Tofu are acizi grași omega-3 care sunt foarte importanți pentru creșterea și dezvoltarea copilului.

► Citește și: Spanacul – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Tofu are proteine de înaltă calitate. Brânza tofu conține toți cei 9 aminoacizi esențiali, făcând ca tofu să fie una dintre cele mai bune surse vegetale de înaltă calitate. Acest tip de proteină ajută la creșterea și dezvoltarea puiului tău.

Tofu are antioxidanți. Brânza tofu conține compuși precum carotenoizi, vitamina C, vitamina E, care au proprietăți antioxidante.

Tofu are compuși bioactivi. O varietate de compuși bioactivi precum saponine, acid fitic și izoflavone ce susțin sănătatea inimii și a oaselor și îmbunătățesc metabolismul pe termen lung.

Consumul regulat de tofu poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra imunității și microbiotei intestinale.

Tofu la bebeluși. Precauții pe care să le ai în vedere când introduci tofu în alimentația bebelușului

Când introtroduci tofu pentru prima dată în alimentația bebelușului, alege brânza tofu cea mai fină și moale. Să ai în vedere să urmezi o regulă de așteptare de 3 până la 5 zile. Acest lucru va ajuta la identificarea semnelor de intoleranță, sensibilitate sau alergie.

Evită să adaugi alte produse alimentare simultan, în timp ce introduci tofu în alimentația bebelușului.

Evită să-i oferi puiului tău tofu tăiat bucăți sau felii mai groase, deoarece acestea pot fi un potențial pericol de sufocare.

► Citește și: 36 de idei de piureuri delicioase pentru bebeluşi. Fructe, legume şi carne

Tofu la bebeluși. Modalități de a introduce tofu alimentația bebelușului

Poți amesteca tofu cu diferite fructe sau legume.

Poti încerca, de asemenea, să adaugi tofu în diferite piureuri pe care i le pregătești bebelușului.

Îmbunătățește valoarea nutritivă a unui smoothie prin adăugarea de tofu.

► Citește și: Ce trebuie să știi despre autodiversificarea bebelușilor?

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!