Sari la conținut

Totul despre vaccinul antigripal la bebeluși

Vaccinul antigripal este recomandat tuturor copiilor cu vârsta peste 6 luni. De asemenea, este important pentru prevenirea complicațiilor legate de gripă, cum ar fi pneumonia și deshidratarea, care pot apărea la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Iată tot ce trebuie să știi despre vaccinul antigripal la bebeluși:

Vaccinul antigripal la bebeluși. De ce ar trebuie bebelușii vaccinați antigripal

Bebelușii cu gripă au șanse mai mari să dezvolte pneumonie, în comparație cu copiii mai mari. De asemenea, pot dezvolta infecții ale urechii, probleme ale sinusurilor, astm sau boli de inimă.

► Citește și: Sezon de gripă: cum le spunem elegant cunoscuților să stea departe de bebelușul nostru

Din 2010, complicațiile legate de gripă au dus de la 7.000 la 26.000 de spitalizări pe sezon gripal la copiii cu vârsta sub 5 ani, potrivit Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC). Gripa poate provoca, de asemenea, moarte în cazuri rare. CDC estimează că între 130 și 1.200 de copii (cu vârsta mai mică de 18 ani) au murit din cauza gripei, anual, din 2010 până în prezent.

Copiii vaccinați au șanse reduse de a contracta gripa. În cazul în care copiii vaccinați iau gripă, vaccinul împotriva gripei poate face boala mai puțin severă, ceea ce scade riscul de spitalizare și deces.

Vaccinul antigripal la bebeluși. Efectele secundare ale vaccinului antigripal la bebeluși

În ciuda concepției greșite obișnuite, vaccinul antigripal nu provoacă gripă. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea vaccinurilor sunt făcute cu viruși inactivi sau utilizează o singură genă de la un virus gripal (spre deosebire de virusul complet), potrivit CDC. Bebelușul poate prezenta reacții adverse ușoare, inclusiv febră de nivel scăzut, durere sau roșeață în apropierea locului de injectare. Aceste simptome durează doar o zi sau două.

Vaccinul antigripal la bebeluși. Este sigur vaccinul antigripal?

Deși vaccinul împotriva gripei la bebeluși poate reduce riscul multor complicații de sănătate, unii părinți își fac griji cu privire la vaccinarea propriului copil.

Cercetările arată că riscurile asociate cu un bebeluș care contractează gripa sunt mult mai grave decât orice efecte secundare care pot apărea ca urmare a vaccinului. „Sute de milioane de americani au primit în condiții de siguranță vaccinuri antigripale în ultimii 50 de ani și au existat cercetări ample care să susțină siguranța vaccinurilor antigripale”, spune CDC.

► Citește și: Încă un studiu arată că nu există nicio legătură între vaccinare și autism

Vaccinul antigripal la bebeluși. Când pot face bebelușii vaccinul antigripal?

Bebelușii cu vârsta sub 6 luni nu pot primi vaccinul antigripal, deoarece sistemul lor imunitar nu este încă suficient de puternic. Cei cu vârsta peste 6 luni ar trebui să fie vaccinați împotriva gripei, în fiecare sezon, pentru a preveni complicațiile de sănătate și răspândirea bolii.

Deci, când este cel mai bun moment pentru vaccinul antigripal?

Deoarece sezonul gripal se intensifică în sezonul rece și pentru că este nevoie de două până la patru săptămâni pentru a crește eficacitatea, CDC recomandă vaccinarea împotriva gripei până la sfârșitul lunii octombrie. Cu toate acestea, administrarea vaccinului ulterior protejează în continuare împotriva bolii.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!