Sari la conținut

Un spital din Thailanda oferă nou-născuților viziere, pentru a-i proteja de coronavirus

Chiar și în mijlocul pandemiei de COVID-19, viața continuă. La spitalul Praram 9 din Bankok, Thailanda, doi bebeluși au primit joi viziere pentru a-i proteja de noul coronavirus, în timp ce erau duși acasă de la spital.

Într-o declarație pentru TIME, spitalul explica că joi, asistentele au început să pregătească bebelușii pentru a și duși acasă de la spital. Când mama bebelușilor a explicat să va trebui să ia un taxi sau un mijloc de transport în comun pentru a ajunge acasă, asistentele au fost îngrijorate de starea de sănătate a bebelușilor și au făcut manual viziere pentru nou-născuți, spune spitalul.

Vizierele erau doar pentru a-i proteja pe micuți pe termen scurt, continuă declarația. Spitalul adaugă că nu are cazuri pediatrice de COVID-19.

Într-o postare pe Facebook, spitalul a reiterat că aceste viziere erau pentru un caz unic, doar pentru a-i ajuta pe bebeluși să ajungă în siguranță acasă și de obicei nu sunt dați tuturor nou-născuților scuturi din spital.

► Citește și: Îngrijirea nou-născutului în timpul pandemiei de COVID-19

Fotografiile, care au fost făcute printr-o fereastră de sticlă din maternitate, arată asistentele și mama purtând măști în jurul nou-născuților.

Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA (CDC) recomandă copiilor cu vârste de peste doi ani să poarte măști în public pentru a ajuta la stoparea răspândirii coronavirusului.

► Citește și: Își pot alăpta bebelușii mamele infectate cu Covid-19?

Experții cred că cei mici sunt mai susceptibili să fie purtători asimptomatici și ar putea răspândi în mod involuntar virusulul. Cu toate acestea, după cum a declarat dr. Jamie Macklin de la spitalul Național pentru Copii din Columbus, Ohio, bebelușii și copiii au căi respiratorii mai mici, iar respirația printr-o mască poate fi mai dificilă pentru ei. Utilizarea unei măști la un copil poate crește riscul de sufocare.

Experții nu recomandă să punem mască unui copil cu vârsta mai mică de doi ani.

► Citește și: A găsit soluția perfectă pentru a-și apăra bebelușul de coronavirus: a inventat un rucsac izolant

Conform CDC, un nou-născut este susceptibil la răspândirea coronavirusului de la persoană la persoană. Un număr foarte mic de bebeluși au fost testați pozitiv cu COVID-19 la scurt timp după naștere, spune CDC pe pagina sa de informații despre sarcină și alăptare. Cu toate acestea, nu se știe dacă acești bebeluși au luat virusul înainte sau după naștere.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!