Sari la conținut

Adela Popescu, confesiuni despre trimestrul al treilea de sarcină și despre naștere. Natural sau cezariană?

Aflată în ultimul trimestru de sarcină, Adela Popescu a făcut confesiuni pe blog despre sentimentele care o încearcă și despre modul în care va naște. Vedeta a experimentat lucruri diferite în cea de-a doua sarcină și a împărtășit totul cu fanii.

Totul bine, „flățiolul” este în grafic, adică puțin peste. Mai exact, este puțin mai măricel pentru săptămânile în care se găsește.  Dacă mă gândesc că fratele meu a avut la naștere 4200 grame mă apucă durerea de cap, mai ales că și de data asta doresc să nasc natural. Sper totuși că „flațiolul” să fie rezonabil și “echilibrat”. De o săptămâna mă simt “grea”, așa cum nu m-am simțit la prima sarcina. “Micuțul grăsuț” s-a poziționat cu capul pe vezica lu’ mami… așa că imaginați-vă ce senzații mă încearcă.

Cât despre flățiolul mai mare, se pare că el se luptă problemele colectivității. Alexandru a stat acasă o săptămâna: conjunctivită, plus muci, plus nițică febră, așa că de luni am început o reacomodare la grădiniță. Asta după ce două săptămâni îmi venea să și plâng de fericire când îl vedeam cât de bucuros intră în gradi și ce relaxat și luminos îl luam de acolo la finalul programului. Dar asta e, acum suntem în stadiul în care mai întreabă de mine pe parcursul zilei, dar fără să plângă. Deci nu e dramatic. Bine că și-a revenit și e sănătos. Vedem până când, a scris Adela pe blogul ei.

În ceea ce privește pregătirea pentru a fi mămică de doi, se pare că Adela este destul de relaxată.

Ne tot gândim să înceapă Radu să îl adoarmă (n.r. pe Alexandru), să asocieze somnul cu vocea lui tati, nu cu a lui mami, așa cum se întâmplă acum.
Cred că, altfel,  va fi tare complicat să citesc povești și să și alăptez în același timp. Dar, parcă văd că vom ajunge să ne înghesuim toți patru într-un dormitor în mirosul acela irezistibil de bebeluș abia scos de la cuptor.   (...)
Nu am cumpărat, încă, nimic. Oricum, voi merge pe minimum necesar: un pătuț de co-sleeping, cărucior cu cele necesare, body-uri din bumbac și scutece. Cam atât. În rest, produse de masaj, de spălat, betadina, baneocin, forfecuță, umidificator, dezumidificator, prosopele, ser fiziologic, tifon, am deja în casă. Dar, vă spun, mai mult de atât chiar nu e nevoie. Cel puțin la concluzia asta am ajuns eu. (...)

Asa… Simt cum mă apucă ușor, ușor obsesia pentru curățenie. Aș dezinfecta tot, aș arunca tot, mi se pare că sertarele sunt pline cu lucruri inutile, frigiderul la fel. Se cheamă, am înțeles, că pregătesc cuibul.

Mai multe despre ceea ce simte Adela, înainte să nască pentru a doua oară, aflăm chiar de pe blogul ei.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!