Sari la conținut

Adela Popescu, veşti din sarcină. Cum decurge sarcina viitoarei mămici de doi

Dacă de curând Adela Popescu ne-a surprins cu vestea că va fi din nou mămică, acum a revenit cu informaţii proaspete despre sarcină.

Frumoasa actriţă şi vedetă TV a povestit pe blogul personal cum s-a schimbat atitudinea ei şi a lui Radu vizavi de sarcină, prin ce diferă cea de-a doua sarcină de prima şi, mai mult de atât, a mărturisit că o îngrijorează modul în care va decurge relaţia dintre mezin şi fratele cel mare, Alexandru.

“Sunt mai relaxată de data asta, trebuie să mă gândesc puțin să îmi amintesc în câte săptămâni sunt, ceea ce la prima sarcină mi se părea de neacceptat. Știam, și eu și Radu, cu exactitate în câte săptămâni, zile, chiar și minute eram.

Acum tocmai am renunțat la vitaminele pe care doctorul mi le-a prescris din trimestrul 2, pentru că nu m-am simțit grozav de la ele. La prima sarcină nu mi-au fost recomandate, însă acum, după doi ani de alăptat și multe nopți nedormite a considerat necesar.

Zilele acestea aflu cum procedez pe mai departe.

Pofte nu am, asta și pentru că în general sunt gurmandă, probabil.

La prima sarcină am simțit o anchilozare, o senzație că am ligamentele de piatră, inflexibile. De data asta mi-am propus să fac masaje, înot și ședințe de kinetoterapie. Mare parte din durerea travaliului meu a venit și din niște probleme netratate la coloană.”, a scris actriţa pe blog.

“Co-sleeping. For sure. Nici nu concep altfel. E clar că așa sunt construită. Să simt respirația copiilor mei la mai puțin de un metru și să îi veghez tot timpul, până voi simți că sunt suficient de puternici.

Îmi doresc să alăptez. Nu știu dacă atât de mult. Pe Alexandru, așa cum știți, l-am alăptat până la 1 an și 11 luni, însă am convingerea că dacă mă opream pe la 1 an și 6 luni ar fi fost mult mai ușoară tranziția către înțărcare.

Nu o să mai încarc casă cu masă de înfășat, m-am descurcat excelent pe pat.

Va fi mult mai rece în spațiul în care va dormi bebelușul. Deși știam teoria asta, până m-am lămurit că bebelușilor chiar le place răcoarea, mi-a luat ceva.

Una peste alta, acum, după doi ani de parinteala, recunosc că nu acestea sunt cele mai importante aspecte, ci cele legate de energie, atmosfera din familie, exemplele din jur, puterea de stăpânire, empatia, relaxarea.

Cum o fi cu doi?

Cum o să gestionez relația lor, gelozia lui Alexandru?

L-aș da la grădiniță de acum, astfel neasociind acest nou capitol cu venirea în viață noastră a “flatiolului”, în egală măsură sunt voci ce susțin că va aduce acasă toți crocobaurii și că ar trebui să mai aștept puțin până și cel mic se va mai fi înzdrăvenit.

La timp liber nici nu mă gândesc. Îmi pare o utopie.”, a mai scris Adela.

Mămici de doi, voi ce o sfătuiţi?

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!