Sari la conținut

Adela Popescu, despre expunerea copiilor la ecrane. Cât, cum, dacă e bine, dacă e rău

Adela Popescu și Radu Vâlcan sunt părinți de trei băieți: Alexandru (7 ani), Andrei (5 ani) și Adrian (2 ani). Adela, la fel ca alte mămici, își lasă copiii să petreacă timpul în fața ecranelor, dar nu excesiv.

Ca părinte, apelezi la toate metodele pentru a-ți ține copilul cât mai departe de ecrane și încurajezi timpul petrecut în aer liber.

Cu toate acestea, există situații în care cei mici folosesc dispozitivele media pentru a-și petrece timpul liber.

Adela a vorbit pe contul ei de Instagram despre expunerea copiilor la ecrane și a spus cum procedează ea și cu Radu în ceea ce privește timpul petrecut în fața ecranelor a celor trei băieți ai lor.

“Legat de expunerea copiilor la ecrane. Cât, cum, dacă e bine, dacă e rău. Sunt cele două teorii, cele care spun că lumea va evolua și e bine să le lași creierașul să se adapteze treptat la ceea ce va urma, pentru că altfel, dacă le interzici, la un moment dat când nu se mai poate face nimic, ei nu se vor mai descurca. Și, în același timp, vezi copii care stau foarte mult pe ecrane și au deficit de atenție. Se vede diferența dintre copiii care petrec mult timp în fața ecranelor și copiii care petrec mai puțin timp în fața ecranelor.

Să vă spun cum facem noi. Copiii noștri dacă stau prea mult în fața ecranelor, pur și simplu nu te mai înțelegi deloc cu ei. Mai bine opui puțină rezistență atunci când îți cer, și le explici, le dai alternative, decât să îi lași ca să scapi, pentru că revenirea este foarte complicată. Ai noștri sunt foarte agitați în momentul în care le oprești.

Vrei să salvezi un moment de liniște, te gândești hai să le dau tableta, după care, ce vine e mult mai rău decât dacă nu le dădeai în momentul acela.

În timpul săptămânii, copiii au voie la desene pe televizor, când vin de la școală. La tablete au acces în weekend. Nu am stabilit încă un program în weekend. În vacanță, 3 săptămâni, aproape 4, s-au jucat extraordinar de mult. Și-au găsit efectiv de lucru”, a spus Adela Popescu.

Copilul tău cât timp petrece în fața ecranelor? Folosești vreo tactică anume pentru reducerea timpului petrecut în fața ecranelor?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!