Sari la conținut

Andreea Bălan: Trebuie neapărat să facem copii abia atunci când suntem vindecați de orice răni ale trecutului

Andreea Bălan și-a deschis sufletul în fața fanilor ei, povestit pe blogul personal cât de greu i-a fost la prima sarcină și cât de bine se simte acum, cu puțin timp înaintea celei de-a doua nașteri. Ce a făcut diferența? Artista susține că emoțiile, modul în care ne raportăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, felul în care reușim să internalizăm totul și să transmitem, vrând-nevrând, bebelușului din burtică.

Iată ce povestește Andreea:

Am convingerea că între minte și corp este o legătură profundă și că orice stare emoțională bună sau proastă se  răsfrânge asupra corpului. Emoțiile negative pot creea boli, iar cele pozitive îți pot da un tonus excepțional și te pot menține fresh și young mult timp.
 
Dintodeauna mi-am dorit 2 copii și am vrut să fie o diferență mică de vârstă între ei, iar după 30 de ani, am simțit o dorință acută să fac primul copil deși știam că emoțional nu eram încă pregătită 100%.
 
Nu îmi vindecasem toate rănile copilarilei, căutam răspunsuri la foarte multe întâmplări din trecut și mai aveam mult de lucru cu mine.

Totuși, atunci când am întâlnit persoana potrivită, pe George, am decis să concepem primul nostru copil. Am simțit că el va fi un tată bun pentru copiii mei și am avut convingerea că totul va fi bine.
 
Eram de 6 luni împreună, foarte îndrăgostiți, nu eram sudati bine ca și relație, abia ne cunoșteam, dar amândoi am făcut un “leap of faith” și am conceput un copil.
 
Nu am realizat în schimb că hormonii din sarcină accentuează ceea ce tu nu ai vindecat și încă de la începutul sarcinii am fost copleșită de emoții și de o sensibilitate aparte, iar toate aceste sentimente s-au transpus în fizic și de prin luna a6a am început să am o sarcină joasă cu risc de naștere prematură, iar în trimestrul 3 a trebuit să stau mai mult în pat/canapea și să nu fac niciun pic de efort.

Am realizat atunci că e nevoie de mult autocontrol ca să nu te lași copleșită de emoții și de multă putere pentru a face diferența dintre hormoni, emoțiile nocive din trecut și cele din prezent.
 
Astfel am continuat terapia, cititul, lucrul cu mine și la 2 ani distanță simt o schimbare majoră în evoluția mea ca om.
În momentul în care am decis să facem al 2lea copil, m-am simțit mai pregătită, mai puternică și mai stabilă pe emoțiile mele ca niciodată.
 
Știam că de data aceasta voi avea un autocontrol foarte bun și că nu voi lăsa niciun sentiment negativ să mă deranjeze.
 
Și cu stupoare am remarcat că da, funcționează. Cu cât ai o stare emoțională bună, cu atât sarcina evoluează foarte bine. Acum, nici urmă de sarcină joasă, oboseală, picioare umflate sau alte sensibilități emoționale. Am avut și am o sarcină atât de ușoară încât spre  surprinderea mea, am putut dansa până în 30 de săptămâni, față de prima sarcină în care a trebuit să mă opresc la 26.

Am ajuns la concluzia că trebuie neapărat să facem copii abia atunci când suntem vindecați de orice răni ale trecutului și că orice stare emoțională bună sau proastă se transminte corpului și inevitabil copilului din pântec.

La finalul postării, Andreea a promis că va reveni cu un vlog despre cărțile care au ajutt-o enorm în toată această călătorie către ea însăși.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!