Sari la conținut

Cât de liniștit ești atunci când copilul tău navighează pe Internet?

Prima oară l-a descoperit când nici măcar nu putea să spună „mama”. Era un obiect de care tatăl ei are foarte atașat. Îl purta tot timpul după el, stătea cu ochii în el și, uneori, era mai preocupat de el decât de dorințele copilului. Da, despre telefonul mobil vorbeam.

Sophia l-a descoperit foarte repede, pentru că telefonul și internetul fac parte din viața noastră de zi cu zi. La mai puțin de doi ani de viață, fiică-mea căuta deja să deblocheze telefonul și să facă și ea ce făcea tati pe el.
De atunci, au trecut câțiva ani, iar Sophia are tableta ei. Da. Recunosc asta și nu e un motiv de mândrie sau de rușine. E doar realitate, o realitate pe care o regăsim în multe familii.

Internetul face parte din viața noastră și nu putem să stăm departe de el. Ba chiar mi s-ar părea o prostie să introducem astfel de interdicții pentru copiii noștri. În occident, sunt școli care au eliminat complet hârtia, cursurile sunt predate pe internet, iar laptop-ul este nelipsit din ghiozdanul copilului.

Potrivit statisticilor Comisiei Europene, copiii petrec cel mult 90 de minute pe zi pe internet, iar principala lor activitate este să găsească informații pentru rezolvarea temelor pentru școală!!! Ce ziceți de asta?

Bine, Sophia este la vârsta în care caută pe tabletă cântecele și filmulețe cu prințese. Sunt sigur, însă, că internetul o va ajuta foarte mult să-și găsească informații utile pentru lecții.

Cum ne convingem că navighează pe net în siguranță?

Am prieteni cu fete mai mari ca Sophia care știu în orice moment ce fac copiii lor pe internet. Există softuri care îi pot spune altcuiva pe ce site-uri umbli tu, în timp real. Nu e mare scofală să monitorizezi calculatorul copilului.

Totuși, eu m-aș mai liniști puțin. Nu cred că asta este neapărat cea mai bună soluție. Aceleași statistici ale Uniunii Europene spun că 70% dintre copii vorbesc online doar cu prieteni pe care îi cunosc.

În plus, cred că tot comunicarea rezolvă această problemă. Da, comunicarea e la baza unui parenting de calitate, la baza unei relații puternice și sincere copil-părinte.

Învață-ți copilul că profilul lui pe o rețea de socializare este exact ca locuința de acasă. Nu-i dai numărul de telefon, adresa, datele personale unui străin, așa cum nu-i dai cheile de acasă. Este exact la fel.

(...)

Citește mai mult pe taticool.eu!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!