Sari la conținut

Ce ţinută va purta prinţul Louis pentru botez?

Vezi gGalerie foto

Prinţul Louis, cel de-al treilea copil al prinţului William al Marii Britanii şi al ducesei Catherine de Cambridge, va fi botezat pe 9 iulie, perpetuând o tradiţie dragă familiei regale: va purta aceeaşi ţinută cu care au fost îmbrăcaţi fraţii săi, prinţul George şi prinţesa Charlotte, când au fost botezaţi.

Potrivit unui anunţ făcut pe 20 iunie, pe contul oficial de Twitter al palatului Kensington, Prinţul Louis va fi botez la capela regală de la palatul Saint James din Londra.

În ceea ce priveşte ţinuta, este vorba despre o replică a rochiei pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria, din 1841. Richiţa a devenit  între timp ţinuta oficială la botezurile membrilor familiei regale, indiferent de sexul acestora.

Deşi este prea fragilă pentru a mai fi îmbrăcată în prezent (istorica piesă este conservată în arhivele familiei), în 2008 o replică a acesteia a fost realizată integral manual, fiind disponibilă pentru noii moştenitori. Tânărul Louis va purta această rochie din dantelă şi satin pe 9 iulie.

Bebeluşul este al cincilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după fraţii săi, prinţesa Charlotte, în vârstă de 2 ani, şi prinţul George, în vârstă de 4 ani, tatăl lor, prinţul William, şi bunicul lor, prinţul moştenitor Charles. Unchiul lor, prinţul Harry, care s-a căsătorit, pe 19 mai, cu fosta actriţă americană Meghan Markle, este al şaselea în ordinea succesiunii.

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!